24. září 2011

The Pillars of the Earth (2010)

Nothing is sacred.


Anarchy - Master Builder - Redemption - Battlefield - Legacy - Witchcraft - New Beginnings - The Work of Angels

zdroj: imdb.com
IMDb. Už ani nevím, co mě k tomu přimělo, nicméně ať to bylo cokoli, trvalo tomu přes rok, než jsem na to konečně podívala. Hned z kraje musím říct, že jsem čekala, že mě to smete víc. Užila jsem si to, mělo to několik světlých momentů a výborný příběh, ale nepotřebovala bych to vidět znovu.

Myslím, že celkově to mělo všechno, co dobrý příběh potřebuje - ultramegabrutus záporáka Walerana (Ian McShane), odporného záporáka Williama Hamleigho (David Oakes), výborného klaďáka Jacka (Eddie Redmayne) a ambiciózního dobráka Philipa (skvělý Matthew Macfadyen). Mělo to vášnivou lásku mezi Tomem Builderem (Rufus Sewell), který umřel příliš brzo, a čarodějkou Ellen (Natalia Wörner), a útrpnou a něžnou lásku mezi Jackem a Alienou (Hayley Atwell).

Mělo to drsné a kruté intriky, spoustu vedlejších ztrát, ale na konci špatní skončili špatně a dobří skončili dobře, takže mě to celkem uklidnilo a všechna ta řežba nebyla tak úplně k ničemu. Přesto tomu ale (pro mě) něco chybělo. Závěrečný záběr na katedrálu přecházející do současnosti byl výborně udělaný. (A i kdyby to za nic nestálo, Matthew Macfadyen jako kněz? HOT.)