14. září 2011

Secret Diary of a Call Girl: Series 1-4

The first thing you should know about me is that I'm a whore.


Series 1
Episode 1.1 - Episode 1.2 - Episode 1.3 - Episode 1.4 - Episode 1.5 - Episode 1.6 - Episode 1.7 - Episode 1.8

zdroj: imdb.com
Viděla jsem první díl a prostě jsem do toho spadla. Dvacetiminutový formát způsobuje, že je naprosto nemožné nesledovat minimálně čtyři epizody najednou, a při osmi v sezóně to docela rychle ubíhá.

Příběh Hannah/Belle (Billie Piper), high-class prostitutky z Londýna, jejích klientů, jejího vztahu s rodinou a nejlepším přítelem Benem (Iddo Goldberg) je výborně natočený, zábavný a zčásti i vážný, prostě skvěle vyvážený.Mimoto exteriéry Londýna, atmosféra, jazyk...

Jsem tím očarovaná.



Series 2
Episode 2.1 - Episode 2.2 - Episode 2.3 - Episode 2.4 - Episode 2.5 - Episode 2.6 - Episode 2.7 - Episode 2.8

zdroj: imdb.com
Hannah/Belle se sice osamostatnila, ale získala "učednici" Bambi (Ashley Madekwe) a v ní konečně i přítelkyni, kterou potřebovala a po které prahla. Mimoto se roztomilým nedorozuměním dá dohromady se skutečným přítelem Alexem (Callum Blue), takže můžeme vidět, jak je Hannah ve vztazích příšerná, jak předesílala. Celý vztah sice končí srdcervoucím způsobem, ale celkově seriál posunul zase trochu jinam, než byl v první sezóně.

Miluji Hannah, prostě jo. Asi si musím přečíst knížku, protože silně hrozí, že se Hannah/Belle stane jednou z mých nejoblíbenějších žen.



Series 3
Episode 3.1 - Episode 3.2 - Episode 3.3 - Episode 3.4 - Episode 3.5 - Episode 3.6 - Episode 3.7 - Episode 3.8

zdroj: imdb.com
Alex je pryč, ale z Hannah/Belle je teď spisovatelka a co víc, musí si poradit se svou (oproti Hannah) trochu prudérní sestrou Jackie (Joanna Bobin), která až teď začala být trochu zajímavá. (Ne, že by předtím dostala víc prostoru.) Bohužel ale zase rychle zmizela.

Mimoto, Hannina nová práce s sebou přinesla sympaťáka Duncana (James D'Arcy). A Bambi se zamilovala. Tato sezóna měla celkově asi nejlepší vyvrcholení, opravdu jsem se bavila a cítila s Hannah, a asi jsem se zamilovala do Bena. A co se týče šíblého Byrona (David Dawson) a Bambi, best wishes! Doufám, že Bambi ještě uvidím.



Series 4
Episode 4.1 - Episode 4.2 - Episode 4.3 - Episode 4.4 - Episode 4.5 - Episode 4.6 - Episode 4.7 - Episode 4.8

zdroj: imdb.com
Čtvrtá sezóna měla celkově takovou vážnější notu, kterou jsem v tom seriálu nerada viděla. Mrzelo mě, že nejen, že se už neobjevila Bambi, ale ani o ní nebyla vůbec zmínka. Postava Poppy (Lily James) mě silně otravovala, nicméně Harry (Paul Nicholls), kterého bylo až trestuhodně málo vzhledem k tomu, jak hot byl, mě bavil celou tu dobu. Dala bych si říct. S Benem to nemohlo vyjít od začátku, měli zůstat "best mates", tohle bylo hodně bolestivý, ale plně schvaluju, jak se Hannah rozhodla, a to včetně odmítnutí Harryho. Jsem sice toho názoru, že celý seriál, který byl od začátku takovou hořkosladkou komedi (a spíš sladkou), měl skončit na trochu lehčí lince - na to, že to bylo series finale, to bylo moc temné. Ale ty bloopery na konci to trochu vylepšily. Ne o moc, ale trochu.

Secret Diary of a Call Girl se pro mě celkově stalo stejnou klasikou, jako Sex and the City, a díky dokonalé Billie Piper skvěle ukazuje, že žena vůbec nemusí splňovat typický ideál krásy na to, aby mohla být naprosto neodolatelná. Ještě dlouho budu ronit hořké slzy nad tím, že to má jen čtyři série, a na tím koncem... Aspoň do té doby, než se podívám znovu. (Nebo než třeba natočí ten film.)