9. dubna 2015

The Expendables 3 (2014)

Morons need friends.

zdroj: imdb.com
IMDb. Zatímco jednička byla průměrná popcornovka a dvojka šílená jízda, na které se bavili jak diváci, tak účinkující, trojka šla příšerně na sílu a přetáhla všechno. Stopáž, počet postav, dramatično, tak nějak to prostě nefungovalo. Prostřední pasáž s těmi nudnými usmrkanci se příšerně táhla a jediné, co skutečně stálo za to, byla poslední půlhodina.

Kočkování a týmování Barneyho (Sylvester Stallone) a Leeho (Jason Statham) bylo příšerně málo, Drummer (Harrison Ford) prostě neměl takové grády jako Church (Bruce Willis), ačkoliv mám Forda herecky radši. Doc (Wesley Snipes) byl celkem fajn, ale screetime Gunnera (Dolph Lundgren) bylo směšné. Dost podobně dopadl i zbytek původních Expendables a to kvůli nováčkům, kteří byli nemastní a neslaní.

Thorn (Glen Powell), Mars (Victor Ortiz) a Smilee (Kellan Lutz) se mi pořád pletli, ale hlavní problém jsem měla s Lunou (Ronda Rousey). Měla stupidní backstory, herečka neuměla hrát a na to, že byla z těch čtyř nejmíň zajímavá, hrozně vyčnívala. Galgo (Antonio Banderas) byl vtipná postava, ale na to, že byl taky veterán, si od Expendables podle mě zasloužil lepší jednání - i přesto, že to byl pošuk.

Trench (Arnold Schwarzenegger) taky dostal míň prostoru než ve dvojce, byla to škoda, a co se týče Stonebankse (Mel Gibson)... Je pravda, že nemohli sehnat většího magora, než je Gibson, to se jim musí nechat, ale jinak byla ta postava zoufalé klišé. Potěšil mě Kelsey Grammer (Bonaparte) a jsem ráda, že škrtli Christmasův osobní život, tak nějak mi přišel v předchozích dvou dílech navíc. I když upřímně, radši to než celou tuhle linii s novými Expendables, doufám, že od nich do čtverky upustí... Teda jestli bude.

Za mě rozhodně nejslabší díl série.