16. září 2008

Brokeback Mountain (2005)

Sometimes I miss you so bad I can hardly stand it.

zdroj: imdb.com
IMDb. Možná jsem z toho, co jsem slyšela, čekala asi něco víc, nebo něco úplně jiného, nevím. Jsem trochu rozpačitá. Nečekala jsem takové časové rozpětí, které film popisoval, a celé jsem si to představovala asi trochu romantičtěji, něžněji. Myslím, že mě vyvedla z míry hlavně ta syrovost a svým způsobem i obhroublost. Zvykla jsem si na to ale a docela se mi to zalíbilo.

Tento pocit byl naprosto koncentrováný v první milostné scéně Ennise (Heath Ledger) a Jacka (Jake Gyllenhaal), která mě na chvíli úplně vytrhla ze sledování, jako by tam nepatřila, ale přesto patřila. Co se týče postav, Ennis mě trochu děsil, působil na mě celkově lehce vyšinutě. Hlavně z toho, jak Heath Ledger mumlal, neměla jsem z něj dobrý pocit.

Ani jedna z žen to neměla jednoduché, ale Almy (Michelle Williams) mi bylo hrozně líto, hrozně trpěla. Lureen (Anne Hathaway) ve mně žádné větší sympatie nevzbuzovala, ale Anne Hathaway byla v té roli skvělá. Kate Mara byla jako mladá Alma roztomilá.

Celkově se mi to nakonec i líbilo a běhal mi mráz po zádech. Líbil se mi i ten konec. Asi se ale k filmu znovu nevrátím - zkušenost to byla zajímavá, ale život mi zrovna nezměnil.