28. prosince 2009

Lipstick on Your Collar (1993)

I, myself, have been in love with the idea of love.


Episode 1 - Episode 2 - Episode 3 - Episode 4 - Episode 5 - Episode 6

zdroj: imdb.com
IMDb. Na co všechno nenarazíte, když pasete na YouTube po zpěvu Ewana McGregora... Tohle je řádný úlet. Jedná se o šestidílnou minisérii - každý díl má hodinu - která se odehrává v roce 1963, a tenhle kousek vás zaručeně překvapí.

Myslíte si, že díváte na potrhlou písničkou komedii? Hned další scéna omyl. Myslíte si, že sledujete válečný příběh? Omyl! Myslíte si, že sledujete drama, romantiku? Omyl! A co to vlastně je...? Všechno dohromady a nic... Tohle se prostě musí zkusit.

Je to na vás, ať už si oblíbíte podivína Franka, snílka Micka (Ewan McGregor), krásnou Sylvii (Louise Germaine), nebo kohokoliv jiného. Je jedno, jestli se na to díváte jen kvůli Ewanovi - ten příběh, celá tahle věc vás dostane, protože je to prostě podle mě unikátní. Nic takového dalšího jsem neviděla. Je tam vážně všechno.

Občas jsem měla trochu problém rozumět (OK, trochu víc), ale ani to mi zážitek nezkazilo. A pokud je libo nějaké čerstvé maso, račte si uvědomit, že Ewan McGregor stál poprvé před kamerou, ještě ani neukončil školu, když tohle natáčel. A stálo to za to už tehdy. Skvělá, zajímavá věc.