9. ledna 2010

The Philanthropist: Season 1

A rebel with a cause.


1.01 Nigeria (Part I) - 1.02 Myanmar - 1.03 Paris - 1.04 Nigeria (Part II) - 1.05 Kosovo - 1.06 San Diego - 1.07 Kashmir - 1.08 Haiti

zdroj: imdb.com
Kdybych do toho nešla kvůli Jamesovi Purefoyovi (Teddy Rist), přes anotace bych ho stejně asi možná zkusila. Byl to průměr, ale s dobrým a romantickým nápadem a ty já občas ráda. Celé to asi nejvíc ztratilo na postavách. Přestože James Purefoy byl úžasný v rámci své role, tak bilionář Teddy Rist, co po smrti syna a rozvodu s manželkou na cestě do Nigerie zachrání malého chlapce před utopením a tím prohlédne, načež začne páchat dobro a stane se filantropem pomocí svých peněz, je trošičku klišé. Fakt, že je hot, že je ladies man a že má okolo sebe obětavé přátele, kteří hází za hlavu, jak sobecky se v tom svém dobru chová, protože on je prostě úžasný, tomu taky trošku přispěl.

Další postava, která mě zaujala, byla Olivia Maidstone (Neve Campbell), vyvolala ve mně shipperský absťák, ona a Teddy by byli dohromady prostě dokonalí. Díky faktu, že je Olivia vdaná za jeho nejlepšího přítele, by to bylo jen pikantnější. A když už jsme u něj, Philip Maidstone (Jesse L. Martin) byl bohužel nudný patron - až příliš na jednu z hlavních postav. Celou hlavní skupinku krášlili ještě sladká AJ (Lindy Booth) a bodyguard Dax (Michael Kenneth Williams), což byl opravdu sympaťák. Jinak, jsem jsem psala výše, charaktery bohužel nic moc na zadek srážejícího.

Jak jsem psala, Teddy Rist je milionář proměněný ve filantropa. Ne, že by ale hledal v novinách místa, kde je třeba pomoci - musí ho to praštit do nosu - někdy doslova. Poprvé v Nigerii zachrání při hurikánu chlapce a následně dopravuje vakcíny do zdejší nemocnice, v Myanmaru dostane z otrockého tábora muže, který jediný může zachránit jeho dceru, a pak v Paříži pomáhá prostitutce dostat se ze spárů pasáka (Karel Roden) a osvobodit všechny.

Zase se vrací do Nigérie, aby tentokrát svou starou známou doktoru spasil před únosci a pomohl povstalcům, odtud se objeví v Kosovu, kde chce postavit továrnu, ale problematická situace mu to komplikuje, stejně jako vůdci světových organizací (Marek Vašut, Tomáš Hanák). V San Diegu hledá svého doppelgangera a dovádí k dokonalosti jeho filantropické snažení, v Kashmiru se snaží, aby měli všichni vodu, a nakonec na Haiti pomáhá jedné z žen (Enuka Okuma) dostat zpět svého syna a pomoci od hladu a týrání dětí.

Stihne toho opravdu dost, a přitom pomáhá jen jedincům. Seriál v tomhle poukázal na jisté problémy, ale v podstatě nenabídl řešení, ovšem na nějakou velkou show to nestačilo. I tak mě to občas opravdu bavilo a ve finále to taková ztráta času nebyla, je škoda, že to nevypilovali, nevěřili Jamesovi se složitějším charakterem, trochu postavy nezkazili.