15. února 2010

The Libertine (2004)

You will not like me.

zdroj: imdb.com
IMDb. No, Rochester měl pravdu. Fakt jsem ho neměla ráda. Nebylo co na něm mít rád. Říkal, že vyhledává zlo a pokušení, ale já si myslím, že byl slaboch, který nakonec došel k jednoduchému poučení: "neš*kej a nechlastej, neb zemřeš na syfilis". Nebo ho spíš to ponaučení dohnalo, když už nemohl utíkat.

Ještě, že se nic nedá brát takhle jednoduše, aspoň podle mého názoru. Kamera byla hodně zajímavá, kostýmy skvělé, charaktery děsivé, obraz společnosti nechutný, herci výborní. A celé to bylo, přes to všechno, sexy.

Johnny Depp (Rochester) je démon, to víme všichni, byl brilantní. Rosamund Pike (Elizabeth Malet) byla nádherná už v Pride & Prejudice, a píšu její jméno na seznam, jak bych někdy chtěla vypadat. John Malkovich (Karel II.) je démon vždy a všude, není třeba komentovat, tady bych ho na první pohled nepoznala. Nepamatuji si, že bych kde viděla Samanthu Morton (Elizabeth Barry), ale její role se mi hrozně, hrozně líbila. Lizzie Barry byla podle mě nejlepší postava.

Dál potěšili Tom Hollander (Etherege), ten kluk jedna ušatá se mi líbí všude, a Jack Davenport (Harris). Kolem dokola dobrý, hodně dobrý film.