6. srpna 2011

Country Strong (2010)

There is no one more worthy of love than you.

zdroj: imdb.com
IMDb. Na country většinou nejsem a tomuto filmu jsem se celkem statečně bránila i přes Gwyneth Paltrow, ale jakmile jsem se podívala na Gossip Girl, tak jsem byla nucena se na to podívat. A nelitovala jsem.

Děj je sice odhadnutelný - osud Kelly (Gwyneth Paltrow) je jasný od poloviny filmu, Beau (Garrett Hedlund) a Chiles (Leighton Meester) od začátku a jediná postava, která mě opravdu překvapila, byl James (Tim McGraw). Bylo to ale pospojováno tak efektivně, že mě ten film bavil i tak.

Gwyneth Paltrow byla tradičně výborná dokonce i jako věčně nametená zničení country hvězda. Leighton Meester mi přišla ze začátku příliš Blair, ale nakonec se posunula trochu někam jinam, vytvořila Chiles a byla výborná. Člověk ji nemůže nemilovat. Tim McGraw, kterého jsem nikde jinde neviděla, se mi tady líbil, a jak říkám, hrál snad jedinou postavu, u které jsem nevěděla, co čekat, a užívala jsem si ji. Beau byl pro mě víceméně pavouk, ale dobře zpíval.

Soundtrack je další skvělou částí filmu - všichni víme, že miluju, když Gwyneth Paltrow zpívá, navíc i miluju, když Leighton Meester zpívá, i když je to country, a písničky byly taky dost povedené. Prostě, Country Strong není žádný zázrak, u kterého byste ani nedutali, ale je to povedené psychologické a romantické drama, které stojí za to vidět. Ne, že bych se k tomu vracela, ale i tak.