21. prosince 2011

Mildred Pierce (2011)

Having it all would cost her everything.


Part One - Part Two - Part Three - Part Four - Part Five

zdroj: imdb.com
IMDb. Opět jsem to udělala naopak a viděla jsem novou mini-sérii dřív, než původní film z roku 1945. Možná to bylo dobře, míň jsem porovnávala a víc jsem prostě koukala na příběh, který se mi dost líbil. Mildred je přesně ten typ hrdinek, na které se ráda dívám - ty, které umí vzít svůj život do rukou.

Kate Winslet (Mildred) byla jako obvykle prostě dokonalá, byl to naprostý herecký koncert. Role jí toho k hraní nabídla spoustu a Kate mi tolik splynula s Mildred, že tam nebylo žádné hluché místo. Evan Rachel Wood (Veda) look čtyřicátých let slušel a Morgan Turner (Veda) byla výborně spratkovitá, cukala mi z ní ruka. Zprava, zleva a bylo by po ději. Guy Pearce (Monty) vypadal skvěle, i když s tím knírkem bych ho nepoznala, jeho postava mě bavila.

Premisa příběhu je celkem jednoduchá - manželství Mildred se rozpadne a ona se musí postavit na svoje nohy. Spolkne hořkou pilulku práce servírky a nakonec se jí podaří vydělat tolik, aby si mohla otevřít restauraci. Přijde ale o mladší dceru a její vztah s tou starší se postupně rozpadá... V druhé polovině posledního dílu se k rodinnému a milostnému dramatu přidala ještě i akce a intriky, což se mi hodně líbilo. Konec jsem nečekala, ale líbil se mi - nepřeslazený, dával smysl... Prostě jo, povedlo se jim to.