11. března 2012

Young Adult (2011)

Sometimes in order to heal, a few people have to get hurt.

zdroj: imdb.com
IMDb. Na Young Adult jsem se těšila od toho, co jsem narazila na trailer; hlavní hrdinka byla tak krásně nenaplněná a přeludy trpící - vlastně hotová definice slova "delusional" - že to slibovalo opravdu velkou legraci. Nakonec jsem se zasmála, ale tak nějak hořce a když jsem se nad tím filmem tak zamyslela, bylo to spíš smutné, než vtipné, a ten konec tomu ještě dal silně na zadek.

Nejsem si jistá, co jsem si z toho filmu vlastně odnesla - jestli je to fakt, že ať je člověk jakýkoli, potřebuje dělat něco, co ho naplní, a ne se měnit podle cizích představ (i když Mavis byla dobře na pěst), nebo fakt, že někteří lidé prostě nikdy nevyrostou a nikdy nepřijdou na to, o čem je jejich život. Chvílemi jsem nevěděla, jestli chci Mavis zmlátit, nebo je mi jí hrozně líto, a to se mi na tom filmu opravdu líbilo. Mám prostě ráda, když jsou charaktery pěkně barevné.

Charlize Theron (Mavis) byla výborná - poslední dobou ji vidívám ve vůbec výborných rolích (Monster, například), začíná mě opravdu zajímat. Patrick Wilson (Buddy Slade) hrál dokonalého vidláka - už jen to jméno, proboha! - a šlo mu to skvěle. Elizabeth Reaser (Beth) mám moc ráda všude kromě The Good Wife a ani tady nezklamala. Pattona Oswalta (Matt) neznám, ale jeho postava mě hodně bavila.

Celkově to není film, který bych si pouštěla třikrát do roka, a když jsem se nad ním zamyslela, bylo to vlastně dost depresivní, ale byla to povedená podívaná, kterou stojí za to vidět.