4. března 2012

Forbidden Planet (1956)

It will remind us that we are, after all, not God.

zdroj: imdb.com
IMDb. Protože ve Science Fiction/Double Feature se zpívá, "Anne Francis stars in Forbidden Planet," (a já si řekla, že mrknu na všechno, o čem se tam zpívá) a Beckett řekla Castleovi, že Forbidden Planet inspirovalo Matrix (?) a Star Wars, musela jsem to osobně prověřit. Ponožky se mi z toho nesrolovaly, ale napoprvé se mi nelíbily ani Star Wars, takže tomu možná ještě časem přijdu na chuť, pokud na to narazím.

Překvapilo mě ale, jak nepatetické to bylo na to, že je to americký film, zase tak moc jsem z toho tu Ameriku necítila. Kostýmy a kulisy byly naprosto lahodné a roztomilé, efekty milé a vtipné, jak je pro starší sci-fárny typické, hrozně dobře se na to dívalo. Dialogy bavily, jen se tam na můj vkus hrozně dlouho nic nedělo a kecalo a kecalo, než se to pohnulo.

Leslieho Nielsena (J.J. Adams) jsem neponala, přinám se be mučení a Anne Francis (Altaira) byla krásná. Zbytek obsazení mi nic neříkal, ale neměla jsem s ním problém - v 50s nejsem tak sběhlá, abych mohla dělat závěry. Celkově si nemyslím, že si Forbidden Planet pustím někdy znovu, ale vyhýbat se jí nebudu.