23. července 2012

Easy A (2010)

The rumors of my promiscuity have been greatly exaggerated.

zdroj: imdb.com
IMDb. Easy A jsem původně nechtěla vidět, protože jsem se hrozně bála, že půjde o nějakou zmodernizovanou verzi The Scarlet Letter, ale dala jsem tomu šanci a jsem za to velmi, velmi vděčná. Nejde o nic takového a je to naprosto výborné. Scénář byl skvělý, plný originálních hlášek, obsazení ještě lepší a celý příběh prostě roztomilý a originální.

Velmi nadšená jsem byla především z hlavní hrdinky Olive (Emma Stone je boží!). Nechápu, proč jsou hrdinkami amerických dívek psychicky narušené nuly jako Bella Swan a ne silné a chybující, ale rozumné a silné holky jako Olive.

Kromě už výše zmíněné perfektní Emmy Stone se ve filmu nacházela taky lahodně šíblá Amanda Bynes (Marianne), překvapivě rozumně učesaný Penn Badgley (Todd), skvělý Thomas Haden Church (pan Griffith), famózní Stanley Tucci (Dill), krásný Cam Gigandet (Micah), který chytil dokonale tupou roli, a Lisa Kudrow (paní Griffith), kterou jsem neviděla hodně dlouho.

Easy A bych doporučila i lidem, kteří zrovna nefandí teen komediím (já je taky dvakrát nemusím), protože tohle je prostě jiné a hodně, hodně dobré. I kdyby nic jiného, myslím, že je naprosto nemožné Emmu Stone nemilovat, protože je famózní a já s ní chci vidět víc.