7. srpna 2012

The 10th Kingdom (2000)

Happy ever after didn't last as long as we'd hoped.


Episode 1 - Episode 2 - Episode 3 - Episode 4 - Episode 5
Episode 6 - Episode 7 - Episode 8 - Episode 9 - Episode 10

zdroj: imdb.com
IMDb. Desáté království jsem sledovala kdysi dávno, když běželo na našich stanicích. Pamatuji si ho dvakrát dokola, ani jednou jsem to neviděla celé a z toho, co jsem viděla, jsem si nebyla schopná seskládat, jak se všechny ty události staly, proč a ani, jak to jde za sebou. Konečně jsem se k tomu dostala, sjela jsem to rychleji, než jsem čekala, a konečně jsem pochopila, o co tam šlo. Nikdy jsem si nevšimla, že to vlastně pohádka o Sněhurce v pohádce o Sněhurce. (A znovu nebudu zmiňovat svůj názor na zrovna tuto pohádku, nebojte se.)

Stejně jako při každé další příležitosti jsem zbožňovala Wolfa (Scott Cohen). Ta postava je geniálně napsaná, komická a hluboká zároveň, a mám pocit, že Scott se skutečně vyřádil, když ho hrál. Byl prostě k sežrání. (Volba slov není náhodná.) Virginia (Kimberly Williams-Paisley) měla rozkošnější kukuč, než jsem si pamatovala, a se Scottem měli skvělou chemii. Tony (John Larroquette) byl dokonalost sama, stejně tak princ Wendell (Daniel Lapaine), ať už tím myslím psa s lidským hlasem, nebo člověka s psím vědomím.

Celá mini-série by byla naprosto dokonalá, kdyby pro mě nepostrádala charismatické záporáky. Trollí král (Ed O'Neill) a jeho děti byli prostě příliš tupí na to, abych je mohla mít ráda, Evil Queen (Dianne Wiest) mi byla protivná a navíc mi taky přišlo, že mohla být chytřejší. Navíc jsem stejně jako třeba u Huntsmana (Rutger Hauer) pořádně nechápala její motivy. Jako ano, vysvětlili tam, proč to dělala, ale mně prostě tvrzení, že byla na hlavu, nějak nestačí. Mimo hlavní postavy mě velmi potěšila Lucy Punch (Sally Peep), která sice opět vyfásla roli ze své krabičky, ale aspoň si víc vážím, když hraje něco jiného.

Celkově by The 10th Kingdom nemělo být přehlíženo, rozhodně je to zajímavá záležitost ve svém žánru a zase tolik času nezabere. Má to nádherný humor, skvělé obsazení a celkově je to moc dobrý nápad. Jsem ráda, že jsem se k tomu vrátila a vychutnala si to tak, jak si tato mini-série zaslouží. (A má jedno z nejlepších inter vůbec.)