9. srpna 2012

Dallas: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

Blood may be thicker than water, but oil is thicker than both.


1.01 Changing of the Guard - 1.02 Hedging Your Bets - 1.03 The Price You Pay - 1.04 The Last Hurrah - 1.05 Truth and Consequences - 1.06 The Enemy of My Enemy - 1.07 Collateral Damage - 1.08 No Good Deed - 1.09 Family Business - 1.10 Revelations

zdroj: imdb.com
Přiznám se, že z původního Dallasu si toho už tolik nepamatuji, jen střípky, tak nějak to patřilo k dětství. Ale když jsem zjistila, že to chtějí po takových letech oživit a když jsem pak navíc viděla ten vtipně udělaný plakát, řekla jsem si, že to prostě zkusím. Vidět JRa (Larry Hagman), Bobbyho (Patrick Duffy) a Sue Ellen (Linda Gray) byl po té době šok, ale Ann (Brenda Strong), Bobbyho manželka a nová tvář, byla moc fajn. Jsem ráda, že přinesli původní obsazení, protože s těmi mladými to mám trochu na štíru.

Bobbyho syn Christopher (Jesse Metcalfe) mě zoufale nebaví - jestli průměrný americký scénárista něco zaručeně neumí, tak je to psát klaďáky tak, aby to nebyly osiny v zadku - a bez Eleny (Jordana Brewster) bych si taky dokázala život představit. U Džejárova syna Johna Rosse (Josh Henderson) mi to trvalo, ale našla jsem si k němu cestu, je aspoň trochu zajímavý, a Rebeccu (Julie Gonzalo) jsem měla z nějakého důvodu docela ráda od začátku a moje náklonnost k ní jen roste. Zjištění v posledním díle, že je Barnes, mě překvapilo a potěšilo, Pamelu jsem jako dítě milovala.

Na většinu zápletek se dobře koukalo, jen mě mrzí, že Džejárovo démonické obočí nedostalo vlastní dějovou linii. Taky se mi líbilo, jak to uzavřeli, finále bylo fajn. Sice mi přišlo, že důvod pro znovurozkmotření se s Christopherem dali Johnu Rossovi trochu uměle, ale nějak ho potřebovali otočit proti rodině a znovu se spojit s Džejárem. Hodně mě potěšil Mitch Pileggi (Harris Ryland), záporák "Skindovi" sedl jak prdelka na hrneček.

Prostě celkově byl nový Dallas přesně ta soap opera, kterou jsme všichni očekávali, a jako oddech je to ideální. Rozhodně jdu do druhé série, kterou mimochodem TNT schválila hned záhy po premiéře. Sledovanost jim asi musela ustřelit fusekle.