24. září 2014

Dallas: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

The family that blackmails together stays together.


3.01 The Return - 3.02 Trust Me - 3.03 Playing Chicken - 3.04 Lifting the Veil - 3.05 D.T.R. - 3.06 Like Father, Like Son - 3.07 Like a Bad Penny - 3.08 Where There's Smoke - 3.09 Denial, Anger, Acceptance - 3.10 Dead Reckoning - 3.11 Hurt - 3.12 Victims of Love - 3.13 Boxed In - 3.14 Endgame - 3.15 Brave New World

zdroj: imdb.com
Není nic smutnějšího, když vaše guilty pleasure tak nějak upadá, až už jste při sledování spíš guilty než abyste pociťovali nějaké pleasure. To je bohužel případ třetí řady Dallasu. Dospělo to tak daleko, že pokud další řada začne tím, že se Elena (Jordana Brewster) vzbudí a Christopher (Jesse Metcalfe) bude ve sprše, tak s tím švihnu.

Největší problém bylo, jak nakládali s postavami Johna Rosse (Josh Henderson) a Pamely (Julie Gonzalo). Z Pam dělali většinou sezóny husu s téměř nulovým screentime a když na to pak přišla a konečně začala být ívl, měla tak málo prostoru, že to tak nějak vyznělo naprázdno. Hrozně jsem si přála, aby na konci byla víc classy, ale nějak se mi to nesplnilo. V závěru sezóny je prakticky ve stejné pozici jako byla Elena na konci té minulé, z čehož nadšená nejsem.

John Ross má hodně zajímavé daddy issues, jen je škoda, že je berou tak hrozně povrchně. Taky se mi zdá, že ten souboj s tím, že je pořád jen J.R.ův (Larry Hagman, RIP) syn - čili něčeká se od něj nic dobrého, ale ani že bude taková mastermind jako J.R. - je tam od začátku a vždycky skončí stejně - John Ross se rozhodne být ještě horší než jeho otec. Zív.

Elenu, Bobbyho (Patrick Duffy) a Ann (Brenda Strong) nemám sílu komentovat. Furt stejní, furt stejně trapní a nudní. To stejné Christopher, ale ten bude možná lepší, protože snad opravdu umřel. Sue Ellen (Linda Gray) měla docela zajímavý materiál, ale místo, aby měla vlastní rozum, pořád se točí k Bobbymu, takže mi ve finále leze na nervy stejně jako on.

Kdo mě tuto sezónu ale opravdu bavil byl Harris (Mitch Pileggi), ta postava se jim fakt povedla a je charakterově docela konstantní. Zbytek jeho rodiny je bohužel horší - Emma (Emma Bell) je rozmazlená a hloupá kurvička, u které mě neobměkčí ani, že ji patrně znásilnili. Brala bych, kdyby si podřezala ve vaně žíly. U Judith (Judith Light) je to ještě horší a poměrně mě hněte, že se s ní John Ross spojil. Ty dvě celkem uspěly v nemožném - obě mi vadí o dost víc než Elena, která byla tuhle sezónu sice na odstřel, ale aspoň po tom všem, co udělala, ztratí tu svou svatou auru.

S Nicolásem Treviñem (Juan Pablo Di Pace) jsem měla komplikovaný vztah - chvíli byl dobrá svině, chvíli trapný slaboch, ale nakonec se ukázal jako slušný psychopat, takže bych si ho ještě možná nechala. Potěšila mě Melinda Clarke (Tracey McKay) - milostný trojúhelník s Bobbym a Ann mi sice zvedá žaludek, ale Tracey mě baví, takže bych se obětovala.

Jak jsem psala výš - pokud dostanou čtvrtou řadu a Christopher zůstane pod drnem, jdu do toho zase. Pokud ne, adios.

EDIT 07/10/2014: Čtvrtá řada nebude. Šok.