17. dubna 2014

Delivery Man (2013)

For the first time in my life, I think I'm doing the right thing.

zdroj: imdb.com
IMDb. Nebýt Cobie Smulders, asi bych o ten film ani nezakopla, Vince Vaughn se mi dostal do podvědomí spíš omylem než že bych ho vyhledávala. Nicméně jsem fakt ráda, že jsem se na to podívala, protože mě to dost překvapilo. Čekala jsem slabší komedii se šílenou premisou, ale nakonec se to ukázalo jako překvapivě inteligentní dramedy. Sice to mělo happy end přitažený za vlasy, ale bylo to hezký.

David Wozniak (Vince Vaughn) byl poměrně sympatický loser a musím přiznat, že jsem mu nakonec i docela fandila. Brett (Chris Pratt) byl ale rozhodně nejlepší postavou celého filmu, od jeho neschopnosti zvládnout svoje čtyři děti přes jalovost jako právníka až k finálnímu prořeknutí, u toho jsem se smála nahlas. Emma (Cobie Smulders) měla podle mě odvahu, že skutečně nakonec šla do takového motovidla, jakým je David. (A Cobie vypadala v policejní uniformě božsky.) Z Davidových 533 dětí mě zaujala hlavně Kristen (Britt Robertson), a potěšil Damian Young (Williams).

Netuším, jak dobré je to remake původního filmu a jsem ráda, že jsem dopředu nevěděla, že je to americké remake něčeho, pak bych se na to možná nepodívala. Jak říkám, dobrý, ne úplně hloupý film, který pobaví a neurazí.