7. června 2014

Her (2013)

Sometimes I think I’ve felt everything I’m ever gonna feel, and from here on out I’m not gonna feel anything new, just lesser versions of what I’ve already felt.

zdroj: imdb.com
IMDb. Nemohla jsem být nadšenější, že je další nový film s Joaquinem Phoenixem (Theodore) a ač jsem slyšela, o čem to je, koukla bych se na to, i kdybych to nevěděla. Film ale plně předčil to, co jsem od toho na základě popisu čekala, bylo to inteligentní, procítěné a Theodore vůbec nepůsobil jako takový ten japonský ubožák, co si bere postavu z počítačové hry. Na konci jsem asi měla něco v oku, což jsem od filmu, který se zabývá extrapersonálními interakcemi nečekala. Prostě se ten film podle mě povedl.

Scarlett Johansson (Samantha) má vážně sexy hlas, ale to má i Kristen Wiig (SexyKitten). Rooney Mara (Catherine) byla jako obvykle skvělá, Amy Adams (Amy) mi znovu vysvětlila, proč mě tak baví. Olivia Wilde měla maličkou roli, ale zazářila i tak. Hlas Briana Coxe (Alan Watts) jsem si spletla s Johnem Malkovichem, ani nevím proč. Výše zmíněný Joaquin Phoenix byl samozřejmě skvělý, ač vypadal jako pornoherec ze 70. let.

Celkově námět fajn, obsazení skvělé, soundtrack super, kulisy a kostýmy na jedničku, perfektně zvládli skloubit futurismus s retrem, což jsem nečekala. Prostě jo.