7. června 2014

Pompeii (2014)

I don't want to spend our last moments running.

zdroj: imdb.com
IMDb. Filmu jsem dala šanci, protože mám ráda Emily Browning (Cassia) a vůbec to obsazení vypadalo zajímavě. Navíc mám pro kostýmovky slabost, takže to zase nebylo ani takové utrpení. Efekty by byly asi mnohem působivější na plátně, takže to mě moc nedostalo, love story byla docela průměr, ale ten konec mě překvapil. Celý ten ukrutný boj mezi klaďáky a záporáky byl na pozadí toho tak nějak zbytečný, když stejně všichni umřeli.

Výše zmíněná Emily Browning byla nádherná a Cassia mi byla hrozně sympatická. Kit Harington (Milo) mě na zadek neposadil, ale mě většinou hrdinové jako Milo míjejí. Za to Atticus (Adewale Akinnuoye-Agbaje) mě bavil hodně, aspoň ten to spolu s tím koněm mohl přežít. Carrie-Anne Moss (Aurelia) a Jared Harris (Severus) si střihli malé, ale zajímavé role. Kiefer Sutherland (Corvus) hrál perfektního hajzlíka, jen co je pravda, ale Corvův voják Proculus (Sasha Roiz) byl docela zajímavá postava, škoda, že nedostal víc prostoru.

Celkově je Pompeii obyčejný katastrofický velkofilm, který spoléhá především na efekty, ale má fajn obsazení, překvapivý konec a jednou se přežít dá.