2. září 2014

Mistresses: Season 1 & 2


Season 1
1.01 Mistresses - 1.02 The Morning After - 1.03 Breaking and Entering - 1.04 A Kiss Is Just a Kiss? - 1.05 Decisions, Decisions - 1.06 Payback - 1.07 All In - 1.08 Ultimatum - 1.09 Guess Who's Coming to Dinner - 1.10 Indecent Proposals - 1.11 Full Disclosure - 1.12 When One Door Closes... - 1.13 I Choose You

zdroj: imdb.com
Na Mistresses jsem začala koukat víceméně z prázdninové nudy a protože mám slabost pro Alyssu Milano už od dob Charmed. Původní britský seriál jsem neviděla, takže nemůžu soudit, nakolik to Američané "zkazili", ale za sebe můžu říct, že mě to překvapivě neuvěřitelně chytilo, nečekala jsem, že mě to tak zaujme, a užila jsem si každý díl až do konce.

Alyssa Milano (Savi) někde v rozhovoru řekla, že Mistresses a Charmed jsou obojí o ženském přátelství a ti chlapi (a kouzla) jsou tam jako bonus. V tom měla docela pravdu. Hrozně se mi líbila ta stránka Savi, která řešila vztah se sestrou, s matkou a kariérní volby vzhledem k těhotenství. Její hlavní linie se ale týkala manžela Harryho (Brett Tucker), se kterým ne a ne počít, ačkoliv po tom Harry moc toužil, a milence Dominica (Jason George), se kterým Savi po jednom jediném úletu počala. Dost mě zaujalo, jak se pak vyvíjel vztah mezi Harrym a Savi, když to prasklo, a jak Savi hledala cestu k Dominicovi. A rozčilovalo mě, že tak dlouho čekala, než otevřela výsledky testu paternity.

Saviinu sestru Joss (Jes Macallan) jsem měla nejradši. Byla to neřízená střela, která si nebrala servítky, a pravý opak Savi. Zlom v jejím životě nastal, když jí její nový šéf Olivier (Mike Dopud) nešel na ruku tak, jak by ráda, a když do jejího života přišla Alex (Shannyn Sossamon), se kterou Joss začala chodit. Vztah samozřejmě nevydržel a Joss nakonec skončila v posteli s Olivierem, čímž ho efektivně ukončila. Líbilo se mi, že ji jako jedinou prakticky vyřešili ještě před finálem a pak jí dali prostor být sestrou pro Savi, když ji Savi konečně přijala i jako přítelkyni, nejen mladší sestru, a docenila Jossinu povahu.

Celkově nejnapínavější zápletku měla asi psychiatrička Karen (Yunjin Kim). Zemřel jí pacient po smrtelné dávce morfia, které mu předepsala, a ještě ke všemu s ním měla poměr. Jeho syn Sam (Erik Stocklin) se s Karen snaží sblížit nevěda, že byla otcovou milenkou. To byl ale nejmenší z Kareniných problémů, protože do smrti Greye staršího se začala motat pojišťovna, jeho vdova (Penelope Ann Miller) intrikovala, aby zakryla, že mu smrtelnou dávku morfia podala, a celé se to dostalo až k soudu. Hrozně mě bavil ten neuvěřitelný build-up, aby to soudce pak smetl ze stolu, to byl od scénáristů geniální tah. Překvapilo mě, že Kareninu zápletku zdánlivě vyřešili ještě před finále, a pak jsem byla ještě víc překvapená, jakou to mělo dohru.

Jediná zápletka, která byla neuvěřitelně trapná a laciná, byla ta týkající se April (Rochelle Aytes). Je představena jako vdova, která se po smrti svého manžela Paula (Dondre Whitfield) poprvé sbližuje s dalším mužem, rozvedeným otcem Richardem (Cameron Bender). Všechno je boží až do doby, kdy April zjistí, že Paul žil dvojí život a jinde měl druhou ženu a syna, a nakonec Paul vstane z mrtvých. Na následující milostný trojúhelník jsem fakt neměla žaludek. Docela mě tahle trapná zápletka mrzela, protože April se mi jako postava líbila, byla jiná než Savi, Karen a Joss v tom, že byla v první řadě máma. Škoda.

Finále končilo neuvěřitelným cliffhangerem a naštvali mě, nečekala jsem něco tak monstrózního. Zároveň ale adresovali tak nějak všechno, co bylo potřeba. April vyhodila z kola chudáka Richarda, aby byla s Paulem, ale pak si uvědomila, že na Paula čeká jeho druhá žena a syn, kteří se narozdíl od ní a její dcery nikdy nemuseli vyrovnávat s tím, že Paul žije. Takže ho posílá, odkud přišel, a já fakt doufám, že tahle zápletka skončila úplně.

Savi se konečně rozhodla zjistit, čí dítě čeká, ale když si jede pro obálku s výsledky, má autonehodu. Ona i dítě jsou víceméně v pořádku; vyjde najevo, že otcem dítěte je Dominic, ačkoliv si všichni přáli, aby to byl Harry. Vypadá to, že tohle je jediný nervák ohledně Savi, ale ta pak dostane zástavu srdce a konec epizody neodhalí, jestli ji lékaři zachránili. V Karenině domě má mezitím Karen u hlavy pistoli, kterou drží šílená vdova Grey, která se konečně přiznává, že zabila svého manžela a Karenina milence. Do toho se naplete Sam, který po matce skočí a rve jí pistoli z ruky. Je slyšet výstřel a krev ohodí Kareninu krémovou sedačku. Takže nevíme, jestli Savi přežije a kdo to schytal u Karen doma, a ještě k tomu hrálo výborné, avšak neuvěřitelně tesknivé Saturday Smile.

Já chci druhou řadu!

Season 2
2.01 Rebuild - 2.02 Boundaries - 2.03 Open House - 2.04 Friends with Benefits - 2.05 Playing with Fire - 2.06 What Do You Really Want - 2.07 Why Do Fools Fall in Love? - 2.08 An Affair to Surrender - 2.09 Coming Clean - 2.10 Charades - 2.11 Choices - 2.12 Surprise - 2.13 'Til Death Do Us Part

zdroj: spoilertv.com
Cliffhanger z minulé sezóny byl víceméně jasný a scénáristé ABC jsou s tím už zjevně smíření, že jejich cliffhangery prostě nejsou ani tak napínavé jako iritující. Proto se zaměřili hlavně na následky: Karen (Yunjin Kim) doslova pohřbila další románek a začala z toho šílet, Savi (Alyssa Milano) sice přežila, ale přišla o dítě a rozhodla se pro Doma (Jason George), ne Harryho (Brett Tucker). Joss (Jes Macallan) si hledala novou kariéru a řešila, jestli může spolupracovat s Harrym, který momentálně nemůže její sestru ani cítit, a Aprilina (Rochelle Aytes) zápletka s Paulem (Dondre Whitfield) bohužel ještě neskončila.

Hodně se mi líbila Saviina linie - její vztah s Domem, hledání sama sebe po nehodě a zjišťování, co vlastně chce, a vztah se Zackem (Jason Gerhardt) - převést do děje chlápka, který způsobil nehodu, po které Savi málem zemřela a přišla o dítě, byl skvělý nápad. Opravdu bych se ale obešla bez zápletky s Toni (Rebeka Montoya) - byla předem jasná a docela i nepotřebná. Taky se mi moc nelíbilo, jak Savi v závěru došla k tomu, že vlastně ještě stále miluje Harryho, a nezávidím jí to překvapení, které ji čeká, až se Mistresses vrátí se třetí sezónou. (A taky mi přišlo komické to schovávání Alyssina těhotenského bříška - sice se jim to dařilo, ale jak byla celá napuchlá a objemná, stejně to bylo poznat. Škoda, že si to nenačasovala o rok dřív.)

Joss mě hodně bavila tím, jak si hledala svou kariéru a že ji našla. Taky se mi líbil její vztah s Harrym, dokud to nepokazili. Nicméně je fakt, že to tam spělo a dávalo to smysl - Jes Macallan a Brett Tucker to skvěle zahráli. Konec se mi fakt nelíbil - bylo to nehorázně sprosté ke Scottovi (Justin Hartley), fakt přímo nechutné. Chápu, že některé věci je těžké si připustit, ale fakt tím u mě Joss klesla a ten konec mi přišel silně trapný.

Aprilina zápletka byla přepálená už loni, letos to jen dotáhli k dokonalosti. Musím ale říct, že Daniel (Ricky Whittle) se mi docela líbil a jsem ráda, že je konečně po Paulovi veta. Líbí se mi, že Aprilina nadcházející zápletka bude o dceři (Corinne Massiah) a ne o chlapech. Karen mě letos taky hodně potěšila. Ta HIV zápletka po etapě kurvení možná nemusela být, ale Anna Choi (Catherine Haena Kim) a pořešení Karenina vztahu s Jacobem (Matthew Del Negro) bylo oboje naprosto skvělé. Řekla bych, že ta další zpráva, kterou Karen čeká, bude těhotenství a naprosté nevědomí, kdo je otec, ale možná mě příjemně překvapí.

Potěšili Elaine Hendrix (Samantha), Rudolf Martin (Andre Breitling, Boundaries), Soleil Moon Frye (Rebuild) a Joseph May (Mickey).

EDIT 2015: Alyssa Milano před časem oznámila, že se pro 3. séri nevrátí. Tím tak nějak končí i můj zájem o seriál, bez Savi to prostě nebude ono.