20. února 2016

Seven Psychopaths (2012)

Desist, brother. You know this will not help us.

zdroj: imdb.com
IMDb. Seven Psychopaths jsem měla v hledáčku poměrně dlouho a po jednom nepříliš úspěšném hledání jsem to vzdala. Až teprve teď po cestě z Brna do Prahy jsem si to pustila z nabídky v autobusu a mrzelo mě, že jsem to odložila, protože ten film je fakt dobrý. Byť jsem posledních třicet minut dokoukala až o týden později, pořád jsem byla docela napjatá, jak to skončí.

Colin Farrell (Marty) hraje víceméně pořád to stejné, ale většinou to v kontextu filmu funguje a člověk s jeho postavami prostě musí soucítit, jako i v tomto případě. Sam Rockwell (Billy) je mi známý víceméně jenom z Better Living Through Chemistry, ale jeho Billy se mi líbil hodně. Ani po tom celém filmu se nedá soustředit na nic jiného než na to, že to byl fakt dobrý přítel. Christopher Walken (Hans) měl hodně zajímavou roli, Hans se mi líbil asi nejvíc.

Woody Harrelson (Charlie) si tu roli podle všeho hodně užíval a bylo co. Charlieho oddanost svému pejskovi je dojemná a myslím, že největší trest je, že ho sebou nemůže mít ve vězení. Potěšil Michael Pitt (Larry), byť tam byl jen velmi krátce, a stejně tak Gabourey Sidibe (Sharice). Olga Kurylenko (Angela) a Abbie Cornish (Kaya) tam byly hodně zbytečné, ale daly se přežít.

Celkově mi ten film přišel ne úplně mainstreamový a bylo tam leccos k přemýšlení. Můžu doporučit.