6. března 2016

Zoolander No. 2 (2016)

I've missed not knowing things with you.

zdroj: imdb.com
IMDb. Na druhého Zoolandera jsem se těšila od toho, co jsem viděla trailer, a nebyla jsem zklamaná. Jasně, bylo to přecpané guest stars, cameos a velkými jmény, ale i tak to mělo dobrou, zoolanderovskou zápletku a přes to všechno se v tom dobře orientovalo. Aktualizace překvapivě fungovala a bavila jsem se tak moc, že jsem si smíchem namohla svaly.

Ben Stiller (Derek Zoolander) pořád umí Blue Steel, Owen Wilson (Hansel) byl pořád úžasně zen, Will Ferrell (Jacobim Mugatu) se do role vrátil stejně s přehledem, jako oba předchozí, a Milla Jovovich (Katinka Ingabogovinanana) hodně potěšila, byť tam byla jen chviličku. To samé platí i pro Christine Taylor (duch Matildy).

Penélope Cruz (Valentina Valencia) tam sedla, aniž by přehrávala, Kristen Wiig (Alexanya Atoz) dokázala být k poznání i brutálně namaskovaná a byla jako obvykle luxusní, a Fred Armisen (VIP) taktéž. Cyrus Arnold (Derek Zoolander Jr.) byl překvapivě ošklivý. Sting hrál sice sebe, ale měl skvělou roli. Benedict Cumberbatch (All) tam byl chvilinku, ale navždy se mi zapsal do paměti.

Z velkých jmen potěšili: Katy Perry, skvělý skečík; John Malkovich (Skip Taylor); Kiefer Sutherland a jeho emoce; Billy Zane a víceméně všichni návrháři.

Dvojky se ne vždycky povedou, ale tahle rozhodně nedělá jedničce ostudu.