18. září 2016

Definice lásky (2012)

Život není to, co chceme, ale to, co máme.

zdroj: csfd.cz
FDb. K Definici lásky jsem se dostala omylem, když jsem poslouchala na YouTube Báru Polákovou a skočil tam klip k Kdo je tady víc. Zaujalo mě obsazení, tak jsem si to pustila, a byla jsem příjemně překvapená: komorní, jednoduché, ani sladké ani hořké, a na konci má člověk takový dobrý pocit. Skoro mě až překvapilo, že za tím stojí Michal Viewegh.

Barboru Polákovou (Katka) mám fakt ráda, takže mě nepřekvapivě zajímala nejvíc její linie. Nutno podotknout, že byla taky nejkurióznější. Každopádně to pro ni dopadlo vlastně skvěle - Láďu (Jan Kolařík) stejně sbalit chtěla a teď aspoň ví, jak se staví k chybám a vypořádává se s krizovou situací. Manželství Heleny (Pavla Vitázková-Ptáčková) a Richarda (Igor Chmela) jsem úplně nechápala - proč zůstávat v manželství, když se oba navzájem podvádí? - ale možná je to taky definice lásky.

Ludvík (Norbert Lichý) a Monika (Aniko Vargová) byli na trochu jiné úrovni než ostatní páry a Ludvíka mi bylo v jeho nevinné krizi středního věku trochu líto. Mělo to ale happy end a moc jsem jim to přála. Marie Doležalová (Lenka) byla jako vždycky rozkošná neřízená střela, ale její linie naznačovala, že tam bude ještě dost srdcebolu. Dvorští (Květa Fialová a Jan Skopeček) byli prostě sladcí.

Jak jsem psala výš, podle mě povedené a můžu jen doporučit.