28. září 2016

Sausage Party (2016)

Once you see that shit, it'll fuck you up for life. Good luck! Have fun!

zdroj: imdb.com
IMDb. Sausage Party mě původně zaujala trailerem, vypadalo to dobře blbě, ale nějak jsem se na to do kina nechystala. Vzpomněla jsem si na to ale, když jsme se s kamarádkou rozhodly spontánně do kina jít. Netušily jsme, na co vlastně jdeme, a kam to vyeskaluje. Nebyly jsme připravené. Ani trochu.

Sausage Party je jeden z těch filmů, které spadají do kategorie "Na co jsem se to do prdele právě dívala?!" a které vlastně nejdou popsat, když se vás někdo zeptá, jaké to bylo. Je to vlastně grandiózní hovadina, ale zase jsme se smály skutečně od začátku do konce. Pokud film zvládne bavit po celou stopáž a vlastně docela pohltí, není to vlastně správný film bez ohledu na téma?

Kromě určitého překvapení z toho, jak vás ten film chytí tématu navzdory, je to i to obsazení: Seth Rogen (Frank) v takovém typu filmů není zvlášť překvapivý, ale celou dobu jsem si myslela, že poslouchám Johna C. Reillyho; Kristen Wiig (Brenda) mě překvapila hodně, ale jako obvykle byla skvělá; Edward Norton (Sammy Bagel Jr.) mě překvapil, chvíli jsem si fakt myslela, že poslouchám Woodyho Allena; David Krumholtz (Kareem Abdul Lavash) mě nerozčiluje, když ho nevidím; Salmu Hayek (Teresa del Taco) jsem poznala hned; a Billa Hadera (Firewater) jsem nepoznala, ale celou dobu mě zajímalo, kdo to je.

Překvapivě musím vypíchnout i některé aspekty českého překladu. Dvojsmyslný Douche (Nick Kroll) byl poměrně geniálně přeložený jako Pičifuk. V životě jsem to neslyšela, po chvilce pátrání jsem zjistila, že významově se to naprosto míjí, ale nedovedu si představit, jak jinak nazvat vaginální výplach tak, aby to sedlo do toho filmu. I takové překlady pomohly k tomu, že se člověk u filmu prostě nenudil.

Celkově bych ten film doporučila a doporučila bych ho přímo na plátně, ať vám nic neuteče. Je to dokonalý mentální výplach se skvělým obsazením a ještě lepšími vtipy, který se nelekne ničeho (dokonce ani Stargate na konci).