10. září 2016

The IT Crowd: Series 3 & 4

| Series 1 & 2 | Series 3 & 4 |
_______


Series 3
3.01 From Hell - 3.02 Are We Not Men? - 3.03 Tramps Like Us - 3.04 The Speech - 3.05 Friendface - 3.06 Calendar Geeks

zdroj: imdb.com
Během třetí řady už jsem do seriálu začala být slušně investovaná. Jako obvykle mě spíš zajímaly postavy než děj, protože tam se nedalo moc sledovat, jako u většiny sitcomů. Roy (Chris O'Dowd) mě začal bavit už před nějakou dobou, protože je lehce sociopat. Moss (Richard Ayoade) má momenty, kdy je naprosto BAMF, a Jen (Katherine Parkinson) byla moje spirit animal od začátku, na tom se nic nezměnilo. Skeče Douglase (Matt Berry) začaly být lehce ohrané, ale nijak mi nevadil.

From Hell mělo výborné vyvrcholení, nedá se popsat slovy; The Speech obsahoval neuvěřitelný skeč s internetem, skoro jsem nevěřila svým očím; a Calendar Geeks mělo naprosto dokonalou linii s Royem a ještě lepší vyvrcholení. Na čtvrtou sérii jsem se fakt těšila.

Series 4
4.01 Jen the Fredo - 4.02 The Final Countdown - 4.03 Something Happened - 4.04 Italian for Beginners - 4.05 Bad Boys - 4.06 Reynholm vs Reynholm - 4.07 The Internet is Coming

zdroj: imdb.com
Poslední série jsou vždycky hořkosladké: sladké, protože jsou tu pořád ještě nové epizody, a hořké, protože po nich už nic nebude (dobře, jeden bonus, ale chápeme se, ne?). The Final Countdown byla pořádná Moss epizoda, kterou jsem už nějakou dobu postrádala, a nebylo na ní nic, co by nebylo naprosto super; Something Happened mělo úžasnou linii s líbáním na zadek; Italian for Beginners mělo skvělou podlinii s hořícím vodním parkem; Reynholm vs Reynholm měl poprvé po dlouhé době Richmonda (Noel Fielding), který už sice nebyl Goth, ale pořád byl super a hodně mi chyběl. Nakonec jsem byla fakt ráda za ten speciál, protože Reynholm vs Reynholm by nebylo úplně ideální ukončení seriálu.

zdroj: imdb.com
Název speciálu na mě napřed vyskočil jako The Last Byte, což je sice nesprávně, ale přišlo mi to vtipnější. The Internet is Coming byla pořádná rozlučková epizoda: nenásilným způsobem zmiňovali výborné skeče z předchozích sezón, objevil se Richmond zase jako Goth a vrátil se do serverovny, což mě hrozně moc potěšilo, a celá parta jako obvykle všechno vyřešila tím, že je to ještě víc dohnojila. Když to pak končilo, měla jsem tak správně sevřené hrdlo jako u každého správného a dobrého seriálového finále. Rozloučení bylo prostě na 1*. Snad jediné, co mě zklamalo, byl Jenin účes.

Přestože jsem byla na začátku z The IT Crowd tak trochu zklamaná, zamilovala jsem si to a užila jsem si to a určitě se k tomu budu vracet. Můžu doporučit jako velmi slušného zástupce britcomu.