6. srpna 2018

Dietland: Season 1

| Season 1 |
_______

So many of us live for the idea that a thing, a person, a place, will fix us. But it never happens. Not really.
We all have to live with the parts of us that are broken, and find a way to be happy.



1.01 Dietland - 1.02 Tender Belly - 1.03 Y Not - 1.04 F... This - 1.05 Plum Tuckered - 1.06 Belly of the Beast - 1.07 Monster High - 1.08 Rad Fatties - 1.09 Woman Down - 1.10 Bedwomb

zdroj: imdb.com
Dietland mě hodně zaujal premisou a vtáhl jak dějem, tak sociální kritikou. Přiznám se ale, že ve chvíli, kdy Plum (Joy Nash) zmilitantněla, mě to začalo trochu pouštět a dokoukala jsem to hlavně protože jsem to měla rozkoukané, do té doby to ale podle mě bylo docela dobré. I tak bych ale brala pokračování, protože jsem fakt zvědavá, jak to skončí, nechali tam pěkný cliffhanger.

Z Plum mě bolelo srdce, byla to dokonalá ukázka talentu utopeného v komplexech, které společnost přiživuje. Joy Nash podojila každou emoci, jak to šlo, a člověku se skoro chtělo křičet s Plum. Verena (Robin Weigert) mi přišla jako druhá nejzajímavější postava, ale nemohla jsem ji rozklíčovat a na konci mě pěkně nasrala. Leeta (Erin Darke) byla poklad, bohužel byla podle mě moc na pozadí. Julianna Margulies (Kitty Montgomery) se v roli Kitty fakt našla, to byl koncert - a nejhorší na tom je, že Kitty docela beru, byť je to mrcha a součást problému.

Z dalších postav bych vypíchla Sanu (Ami Sheth), ta mě hodně zajímala, a Dominica (Adam Rothenberg), jedinou použitelnou mužskou postavu. Jeho jednání se aspoň dalo pochopit a i přes okolnosti jsem se tak nějak chytila na tu Plum/Dominic záležitost. Celá Jennifer pro mě měla příliš mnoho hlav na to, abych tam mohla najít uspokojivý motiv a životní příběh, a byť v podstatě chápu, proti čemu protestují, měla jsem velký problém pracovat s tím, že by jejich hněv mohl být oprávněný. Jednání rozhodně nebylo.

Epizody v tomto románu těžku vypíchnout, ale stejně bych vypíchla Y Not, protože ty halucinace byly vtipné (byť to vtipné nebylo vůbec); Plum Tuckered, protože ten konec byl hodně drsný; a Rad Fatties, protože byla poslední dobrá (a fakt dobrá).

Byť to podle mě mělo sestupnou tendenci (a z velké části je to třeba brát jako hyperbolu), většina sezóny mě pořád bavila. Jsem zvědavá, jestli dostanou druhou řadu, a zajímala by mě knížka.
EDIT 01/12/18: Zrušeno. Trochu jsem to čekala.