26. září 2008

Hannibal Rising (2007)

His heart died with Mischa. What he is now... there is no word for it... Except monster.

zdroj: imdb.com
IMDb. Jelikož jsem oddaný fanda doktora Lectera ve všech jeho podobách, bylo logické, že jsem se po The Silence of the Lambs, které mě nikdy moc nebralo, a Hannibal, které miluju, podívala nakonec i na tohle.

Celkově bych řekla, že co se efektů a explicity týče, byl tento díl největší síla. Děj ale nic moc a takhle explicitně na mě tragédie s Mischou (Helena-Lia Tachovská) nedolehla tak silně, jako když byla v prvních třech knížkách jen v Hannibalových vzpomínkách.

Největší pochybnosti jsem měla ohledně obsazení. Přece jen, Hannibal Lecter hraný někým jiným, než sirem Anthonym Hopkinsem je téměř nemožná představa, když jsem to ještě neviděla. Ale Gaspard Ulliel byl kouzelně vyšinutý a důvěryhodný. Nedosahoval sice chladné děsivosti a přitažlivosti sira Anthonyho, ale ani Hannibal ještě nebyl tím Hannibalem ze The Silence of the Lambs a Hannibal.

Postava, která mě ale úplně dostala, byla lady Murasaki (Gong Li), byla totálně bad-ass, prostě super. Kevin McKidd (Petras Kolnas) byl také rozhodně zajímavá zkušenost, byl zase hezky přesvědčivý. To samo Rhys Ifans (Vladis Grutas). Marek Vašut tam potěšil, i když tam měl asi dvě věty ve třech scénách (přičemž v té poslední mu lady Murasaki trochu poškrábala krk).

Celkově to ale bylo fajn. Myslím, že si film dám časem znovu.