21. listopadu 2008

Imagine Me & You (2005)

I think you know immediately. As soon as your eyes... Then everything that happens from then on just proves that you have been right in that first moment. When you suddenly realize that you were incomplete and now you are whole...

zdroj: imdb.com
IMDb. Skvělý film, přestože vlastně docela smutný. U obsazení jsem věděla jen o Piper Perabo (Rachel) a Leně Headey (Luce), takže Anthony Head (Ned) mě překvapil, nicméně byl skvělý, trochu děsivý a podivný, ale vtipný, dostával mě těmi svými hotdogy, i Trojskou válkou.

Taky jsem byla překvapená z poskládání toho filmu, leccos napověděl český název a celkově, svatba přece bývá na konci, ne? Ne, tady byla na začátku. A Rachel měla moc hezké šaty. Hecka (Matthew Goode) je mi moc líto, ale nadruhou stranu před ním smekám, klaďák jak má být. Odešel od mizery šéfa a nechal Rachel jít, i když ji moc miloval. Jsem ráda, že závěr filmu patřil jemu, byl skvělý.

Lena Headey i Piper Perabo byly ohromující. U Leny jsem to tak nějak čekala, viděla jsem ji předtím odhadem ve dvou, ve třech rolích a už tam na mě působila jako skvělá herečka, ale Piper jsem považovala spíš za dost jednostranou (Coyote Ugly, George and the Dragon), takže tam to bylo velké a velmi příjemné překvapení.

Jsem překvapená, že Rachel a Luce dali happy end, nevím proč, ale celý film jsem čekala, že se Rachel nakonec vrátí k Heckovi. Konec byl trochu prvoplánový a trochu klišé, ale hezký, docela jim to přeji. Ovšem nejvíc mě dostala asi scéna v lese a celkově tam byly momenty, u kterých jsem se opravdu smála. Jen jsem asi nepochopila Cooperův (Darren Boyd) konec. Časem si určitě dám znovu, strkám to do té přihrádky filmů, které je dobré opakovaně vidět a doporučit dál.