16. listopadu 2008

Intolerable Cruelty (2003)

You may think you're tough, but I eat men like you for breakfast.

zdroj: imdb.com
IMDb. Napřed jsem si myslela, že je to komerční, ale pak jsem změnila názor. Na komerční záležitost to bylo prostě příliš drsné. Ale vážně jsem se nasmála. Bylo to sem tam hloupé, občas šíleně cynické, ale opravdu mě to bavilo i přesto, že v těch hlavních liniích zápletky to bylo relativně předvídatelné. Na ní to pro mě ale nestálo, takže je to v pořádku.

Catherine Zeta-Jones (Marylin) už mi přestala vadit asi úplně, skvěle přehrávala přesně tak, jak to film imho vyžadoval, a vypadala, že si to skutečně hodně užívá. A kdo by se rád nedíval na Georgee Clooneyho (Miles)? Dokonale roztomilá postava a ty výrazy házel luxusní. Billy Bob Thorton (Howard D. Doyle) a Geoffrey Rush (Donovan Donaly) měli asi jen vyloženě udělat jméno, protože tam moc nebyli, na druhou postavu to byly roličky skutečně vypečené. Grandpa Gilmore Edward Herrmann (Rex Rexroth) byl taky fajn.

Stálo to za to, skvělá oddechovka. A nejsilnější scénou byla samozřejmě záměna zbraně za pepřák, to bylo tvrdý, sundalo mě to. (Přijdu do pekla.) Někdy znovu.