24. února 2009

The Lost World: Season 1

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

There are too many ways to die out here and the one thing we can't do is kill each other.
We're all we have.



1.01 The Journey Begins (Part 1) - 1.02 Stranded (Part 2) - 1.03 More Than Human - 1.04 Nectar - 1.05 Cave of Fear - 1.06 Salvation - 1.07 Blood Lust - 1.08 Out of Time - 1.09 Paradise Found - 1.10 The Beast Within - 1.11 Creatures of the Dark - 1.12 Tribute - 1.13 Absolute Power - 1.14 Camelot - 1.15 Unnatural Selection - 1.16 Time After Time - 1.17 Prodigal Father - 1.18 Birthright - 1.19 Resurrection - 1.20 The Chosen One - 1.21 Prophecy - 1.22 Barbarians at the Gate

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: More Than Human, Blood Lust, Camelot, Prophecy, Barbarians at the Gate

Pilot: Konečně jsem viděla kromě neodvysílaného pilotu, po kterém jsem toužila, i ten odvysílaný. Díky tomu se nabízí hned několik porovnání: William deVry byl zajímavější, hezčí a roztomilejší Malone, než David Orth. Orth mi přijde podivně agresivnější, i když to vedle Roxtona (William Snow) tolik nevynikne. Dále, druhý pilot, sestříhaný z původního, dává víc smyslu. Věci, které tam ukázaly, se daly odvodit i z toho prvního, ale líbilo se mi víc scén s Marguerite (Rachel Blakely) a Roxtonem a hlavně scéna, kdy Veronicu (Jennifer O'Dell) Marguerite prodá za cestu ven z plošiny. Marguerite je prostě bitch a dráždí mě, když to scénáristům vždycky začne utíkat na světlou stranu Síly. Ale co oficiálnímu pilotu neodpustím je ta vynechaná scéna, kdy Marguerite střelí Roxtonovi mezi nohy. Hot.

Postavy: Miluji Lorda Roxtona a miluji 'čubku' Marguerite, to se nezměnilo. Jsou dokonalí; dokonale k sežrání, dokonale zábavní, dokonale napsaní. Roxton vždycky v pravou chvíli ukáže, jaký gentleman, "knight in shinning armour" a charakter je, přestože taky umí ukázat, že nemá tak čistý štít. Jeho sebeobětování je ale soooo hot! A Marguerite je skvělá v tom, že vždycky, když si začnete myslet, že Marguerite utekla ze svých starých zvyků a stala se součástí 'rodiny', ona vždycky udělá něco, čím to vyvrátí. Naštěstí.

S odstupem času je hrozně zajímavé prozkoumat i další postavy: Challenger (Peter McCauley) se mi nikdy příliš nelíbil, ale teď se mi jeho postava líbí, přijde mi stejně propracovaná, jako moji Roxton a Marguerite. To samé o Summerleem (Michael Sinelnikoff), stejně jako Marguerite jsem si neuvědomila, že mi bude tak chybět, jak mi chyběl v prvních pár dílech druhé sezóny. Veronica, ačkoliv jsem ji měla vždycky ráda, mi teď přijde protivně kladná a agresivně rovná, nemůžu si pomoct. A Malona jsem neměla moc ráda nikdy, i když musím uznat, že má své klady. Ale to i Veronica, abych jí nekřivdila.

Ovšem další moje láska, kterou si mě seriál získal, byl Tribune (Jerome Ehlers) a oh, toho miluji stejně, jako Roxtona a Marguerite. A co miluji ještě víc, než Tribuna, je Tribune a Roxton dohromady. Jsou tak kontrastní a přece si tak podobní!

Shipping: Miluji Lorda Roxtona, miluji 'čubku' Marguerite a miluji je oba dohromady a to jakože moc! Oni jsou jeden pro druhého tak něco, co potřebují! Roxtonovi vůbec neuškodí, když ho sem tam někdo vyplatí a shodí mu hřebínek, v čemž má Marguerite degree, a Marguerite zase není týmový hráč a potřebuje ve skupině trochu usměrnit. Roxton ji prakticky od začátku vede tím světlem a ne tou tmou, kterou se prodírala celý život, ačkoliv se na začátku vyjadřuje spíš ve smyslu, že Marguerite je trophy, kterou chce, dost rychle se zamiluje a to už v první řadě. U Marguerite si tak jistá nejsem, vzhledem k tomu, jak se učila necítit, to zdaleka nemusí být přímo láska, co ji k Roxtonovi poutá - zatím.

Co se týče Malona a Veronicy, dalšího canonu, jsem celou dobu zmatená. Po pikniku to vypadalo, že spolu spali, což se nepotvrdí, když Veroničina panenskost později vysvobodí obra a Malone svou panickou krví zachrání zakletou tanečnici. Logicky tedy spolu sex neměli a fakt, že to vypadá, že jsou pár, v dalších dílech nepochopitelně vymizí, jako by to byl jen flirt. Pořád okolo sebe ale krouží. Nepobírám to.

Finále: Pro mě nejsilnější, co seriál má. Ani nejde o fakt, že popadaj do řeky až na holky všichni, spíš je potom ve druhé sérii docela rána fakt, že Summerlee se nevrátí a to dokonce potom, co už to dávno vím. A taky Tribune tam je, wrau! Jo, tenhle seriál možná není špička, ale charaktery a příběhy by mu mohla závidět spousta jiných. Škoda, že nedostal víc příležitostí.