6. března 2009

The Lost World: Season 3

| Season 1 | Season 2 | Season 3 |
_______

George, if you can believe that all the mysteries of the Plateau might have one answer, why can't we believe we've all been brought here for a specific purpose?


3.01 Out of the Blue - 3.02 The Travelers - 3.03 An Eye for an Eye - 3.04 True Spirit - 3.05 The Knife - 3.06 Fire in the Sky - 3.07 Dead Man's Hill - 3.08 Hollow Victory - 3.09 A Witch's Calling - 3.10 Brothers in Arms - 3.11 Ice Age - 3.12 The End Game - 3.13 Phantoms - 3.14 The Secret - 3.15 Finn - 3.16 Suspicion - 3.17 The Imposters - 3.18 The Elixir - 3.19 Tapestry - 3.20 Legacy - 3.21 Trapped - 3.22 Heart of the Storm

zdroj: imdb.com
Oblíbené epizody: The Travelers, Eye for an Eye, The Knife, Dead Man's Hill, The End Game, The Elixir, Tapestry, Trapped

Postavy: Když si tak vzpomínám na první díly a na Challengera (Peter McCauley), stal se z něj docela milý, roztomile ulítlý chlapík. Malona (David Orth) jsme si moc neužili a cítím s ním za to, co prožil ve válce, jeho jednání na odchod do džungle se mi zdálo v návaznosti na toto a na 'vztah' s Veronicou (Jennifer O'Dell) logické. Veronica, které jsme si taky moc neužili, má nějaká větší prsa a její role Protectora, zdá se mi, přišla nějak moc naráz na to, jak se zjevovala a zase mizela. Nováček Finn (Lara Cox) se mi vždycky líbila a se svým hlasem je víc dívčí, než s dabingem Duchkové. Líbí se mi její termíny, které jsou v kontrastu s ostatními, trochu teenagerovské chování a hlavně, je to jiná a čerstvá krev. V důsledku totální rozdrobenosti a původní skupinky ale do seriálu trošku nesedí... je to ale spíš tím, že se mi nelíbí, jak to tam prořídlo. Konečně Marguerite, na začátku sezóny přiznávajíc, že Roxtona (William Snow) miluje, na konci mu to říkajíc, je s první sezónou v naprostém kontrastu, ačkoliv její proměna z kusu šutru na zamilovanou ženu proběhla plynule. A navíc se začala zase oblíkat normálně. A Roxton je stále Roxton, i když přiznejme si to - ten divočejší, méně lásku-si-hodlám-zasloužit chovající se Roxton v prvních dílech byl prostě víc sexy.

Shipping: V Eye for an Eye se Marguerite přiznává, že Roxtona miluje, a v Brothers in Arms ho oslovuje 'my love', když je v bezvědomí. Přestože to neřekla jemu a na jeho 'I love you, Marguerite.' v Legacy odpovídá 'You can't love me!', v Trapped všechny ledy povolí. A když jsem se na to tak dívala v celku, uznávám, že zřejmě v Trapped proběhli poslední metou. Myslím si ale, že Roxton ví o její lásce ještě dřív, než v Trapped - řekla to přece jeho černému já a to je stále Roxtonovou součástí. Jsou sladcí - tak sladcí, že okolí už o jejich lásce mluví jako o hotové věci. (Challenger - "I've never seen two people so in love with each other and so determined not to confess it.") Jejich lásku jim člověk musí závidět.

Veronica a Malone, na druhou stranu, překazili fanouškům plány, když Veronica v Hollow Victory Malonovi sděluje, že jsou jen přátelé, což vysvětluje i Marguerite (ačkoliv v Heart of the Storm Finn říká opak, což je naprd, když je Malone fuč). Malone se s tím zdá OK, ale pak v rozhovoru s Roxtonem a později v kontaktu s jinými ženami vyplyne najevo, že on je do ní zamilovaný a spolu s tím se vzpomínkou na válku je to myslím další faktor, proč se nakonec odešel hledat. A... kdybych nečetla 'Co by, kdyby' po třetí sezóně, neodhadovala bych, že to může klapnout. Což jsem si taky nemyslela, než jsem to četla.

Finále: Co víc říct k finále? I když už mě to neštve, jako dřív, tak je to pořád dost nepříjemné. Není fér, když něco tak milujete a oni se ani neobtěžují natočit blbej šedesátiminutovej film, aby to aspoň sporadicky ukončili. Co se týče děje, možná lepší finále, než u sezóny první, kde se mi líbilo velmi. Těch posledních pár minut - Madge na obětním oltáři, Roxton proti přesile conquistadorů, Challenger v moci Inteligence z budoucnosti, Finn před autem otrokářů a Veronica držící medailon a následná imploze pološiny - prostě vyvolává mrazení a né že ne. A taky je mi smutno - je to konec, y'know?

Tohle je prostě jeden ze seriálů, které se mi vepsaly do srdce skvělými postavami, fajn zápletkami a dobrým velkým příběhem na pozadí, i když skutečně potřebuje osvětlit a nějak uzavřít, aby člověk plně pochopil, kam až sahal. Jeden z těch, ke kterým se budu vracet.