23. července 2009

Angels & Demons (2009)

If God has a problem, it will not be with what I have done but what I am about to do.

zdroj: imdb.com
IMDb. Tak jsem si zase jednou vyšlápla na letní a... no, byl tam Ewan McGregor (camerlengo Patrick McKenna), to je tak všechno, na co jsem šla. Tam jsem zjistila, že je fajn, že si knížku pomalu nepamatuji, a že Ewan McGregor v kněžském hábitu je něco totálně šukézního. (To je i tak, ale ten hábit z toho dělá lahodnou svatokrádež.)

Co mi i přes to vadilo bylo, že si tvůrci prostě z Angels & Demons udělali pokračování The Da Vinci Code, přišlo mi to pěkně blbý. Proč to točit jako prequel, jak to má být, když z toho můžeme naprosto nelogicky udělat sequel - prostě protože můžem.

To, že byl camerlegno Patrick McKenna a ne Carlo Ventresca, na to jsem si zvykla poměrně rychle - koneckonců Ewan McGregor je Skot, nemusel se přemáhat na Itala. Proč byl ale teda camerlegno Ir, nad tím mi rozum zůstává stát. Tom Hanks (Robert Langdon) byl jako v prvním díle poměrně povedený Langdon, Ayelet Zurer (Vittoria) byla roztomilá a kupodivu mě spíš potěšilo, že se mezi Robertem a Vittorií žádná romance nevyvíjela. Ale Ewan McGregor tam stejně vedl, toho chlápka opravdu miluji - čekala jsem na každý záběr s ním a nesmírně si je užívala.

Dalším plusem byla hudba a efekty... I když jsem si občas přišla jak v Transformers, hlavně na konci, a to jsem je neviděla (nebo možná proto), vizuálně to bylo povedené... Příběh sám o sobě už si tolik nepamatuji, jak říkám, četla jsem to dávno, ale až na to, co jsem napsala výše, se mi to celkem líbilo a nenašla jsem tam žádnou vyloženě botu, kvůli které by příběh nešel pochopit. Asi ne můj oblíbený film, ale povedené a hezké.