21. listopadu 2009

Inglourious Basterds (2009)

You see, we're in the business of killin' Nazis, and cousin, business is boomin'.

zdroj: imdb.com
IMDb. Co mě k tomu filmu přivedlo byla hlavně kombinace Quentin Tarantino a Brad Pitt. Nikdy jsem si na Pitta nepotrpěla, jeho filmy nevyhledávala, ale na tohle jsem byla zvědavá. První kolo u nás v kině jsem propásla, ale teď jsem hodně ráda, že jsem na to do kina šla - rozhodně jsem nebyla zklamaná.

Ti, co šli na ten film s myšlenkou, že jdou na historický, a proto byli zklamaní, ti to udělali špatně. Všechno, co jsem kdy nějakým způsobem měla ráda na tom kousku Tarantinovy tvorby, který jsem zatím viděla, jsem v tom filmu našla. Příběh - great; krev a kulky - nice; promakané kulisy - absolutely; kostýmy - gorgeous; herci - totally.

Brad Pitt (Lt. Aldo Raine) a jeho fake přízvuk pro mě byli absolutní hvězdou, Mélanie Laurent (Shosanna) byla nádherná, Diane Kruger (Bridget von Hammersmark) jsem odpustila Troy a Christoph Waltz (Col. Hans Landa), kterého jsem stejně jako Melanii Laurent nikdy předtím neviděla, mě ohromil stejně, jako jeho postava. Michael Fassbender (Lt. Archie Hicox) byl HOT. A Komisař Rex Gedeon Burkhard (Cpl. Wilhelm Wicki) překvapil.

Prostě jsem se bavila od začátku po geniální úplný konec a znovu zbožňuji hudbu, kterou si Tarantino vybírá jako podbarvení. Prostě se rozhodně těším, až se podívám znovu a vřele doporučuji.