24. října 2010

St Trinian's (2007)

We are the best, / so screw the rest, / we do as we damn well please. / Until the end St Trinian's / defenders of anarchy!

zdroj: imdb.com
IMDb. St Trinian's jsem poprvé viděla v češtině, neúmyslně, a nestačila jsem zírat. Napřed jsem moc nechápala, o co se tam pokouší Rupert Everett (Camilla Fritton), pak mě zaskočilo, že se tam nachází Colin Firth (Geoffrey Thwaites), kterého jsem opravdu neměla ráda, a pak jsem se chtě nechtě bavila.

Když jsem si to pustila podruhé, v originále a v klidu, mohla jsem se umlátit smíchem. Potřetí taktéž. Rupert Everett je jako Camilla a její bratr Carnaby Fritton naprosto nepřekonatelný. Pokud už kvůli ničemu jinému, je skvělé ten film vidět právě kvůli jeho výkonu a tomu koncertu, který tam předvádí s Colinem Firthem. A tady mi, prosím pěkně, Colin Firth přestal vadit, dokonce si bez něj St Trinian's nedovedu představit.

Kdo mě ale naprosto uhranul byla Kelly a hlavně její představitelka Gemma Arterton, která je naprosto a totálně a nepřekonatelně nádherná. Výborná byla také Talulah Riley (Annabelle), zajímala by mě v jiné roli, a samozřejmě Lena Headey (slečna Dickinson), u které je škoda, že nedostala větší pozor. Russell Brand (Flash) bavil, Tamsin Egerton (Chelsea) také a Lucy Punch (Verity Thwaites) byla jako vždycky luxusní, stejně jako Stephen Fry, který hrál sám sebe.

Prostě, St Trinian's je naprosto dokonalá šílenost se skvělým soundtrackem (theme song da best!) a zároveň herecký koncert, který je třeba vidět. (Also, Love Is in the Air!)