18. října 2010

Mad Men: Season 4

| Season 1-3 | Season 4 | Season 5 | Season 6 | Season 7 |
_______


4.01 Public Relations - 4.02 Christmas Comes But Once a Year - 4.03 The Good News - 4.04 The Rejected - 4.05 The Chrysanthemum and the Sword - 4.06 Waldorf Stories - 4.07 The Suitcase - 4.08 The Summer Man - 4.09 The Beautiful Girls - 4.10 Hands and Knees - 4.11 Chinese Wall - 4.12 Blowing Smoke - 4.13 Tomorrowland

zdroj: imdb.com
Čtvrtá sezóna začala ve velkém stylu, a SCDP se mi moc líbí. Hned ze začátku nastala "asshole Draper" situace - to je, když pro mě postava Dona Drapera (Jon Hamm) zajde do nesnesitelných mezí a chová se jako osel, což pro Dona nastává v každé sérii. V této jsem se toho konečně zbavila dílem The Suitcase, což je pro mě zároveň nejlepším dílem Mad Men vůbec. Herecký koncert pro Elizabeth Moss a Jona Hamma a naprostý fangasm pro fanoušky Peggy a Dona. Výborná epizoda.

Celková situace v Donově rodině pro mě vyústila velmi příjemně - míň Betty (January Jones). Ačkoliv by to chtělo mnohem víc Sally (Kiernan Shipka), i tak jsem spokojená s tím, že tam její matka tak často neopruzuje (i když to znamená míň Francine (Anne Dudek) - you can't always get what you want, right?). Donovy známosti jdou teď mimo mě, nicméně pořád více miluji Peggy a Joan (Christina Hendricks). Což mi připomíná, Joan a Roger (John Slattery) - moje oblíbená dějová linka!

Ztráta Anny Draper (Melinda Page Hamilton) byla nepříjemná, stejně jako ztráta slečny Blankenship (Randee Heller), to byla jízda, její postava. Konečně i její odchod. Zhruba od desátého dílu narůstala deprese, kterou po shlédnutí každé premiéry pociťovala, a velká změna letošního finále byla v tom, že bylo neobvykle optimistické. Nebyla to taková rána, jako Peggyin neočekávaný porod v první sezóně, ani taková exploze, jako rozjetí nového byznysu jako na konci třetí sezóny, ale je to rozhodně posun nahoru od toho rozpodu, kterým se předchozí tři díly vyznačovaly.

Musím přiznat, že Joaninu rozhodnutí jsem očekávala, a jsem zvědavá jak/jestli na něj bude reagovat Roger. A vůbec, celkově se dost těším na další sezónu a dalších třináct kroků, kterými Don Draper podělává svůj život.