22. ledna 2011

Despicable Me (2010)

He punched my shark!

zdroj: imdb.com
IMDb. Takový trochu jiný animák, který má hned dvě velké plus: zaprvé, ačkoliv na začátku víte, jak to dopadne, stane se to jinak, a z villaina najednou není klaďák; a zadruhé, minions. Takhle jsem se nepobavila od těch "don't worry, be happy" šneků z Flushed Away. (Což mi připomíná, musím se na to podívat v originále.)

Normálně sem animáky nepíšu (což je taky důvod, proč jsem nenapsala, že Shrek Forever After byl propadák), ale u Despicable Me se musím zastavit. Byla to spíš komedie pro dospělé publikum, i když v animovaném kabátku, a já si ji užívala až do konce. (Což bych dělala, i kdyby to bylo pro děti... oh well...)

Co se týče obsazení, Steve Carell (Gru) mi zatím nic moc neříká (Also, proč mluvil Gru jako Rus?), ačkoliv na seznamu mám nějaký film s ním, a přiznám se, že jsem si musela zkontrolovat, že Jason Segel mluví skutečně Vectora a až teprve pak jsem ho tam začala slyšet. Koho jsem ale poznala okamžitě byl Jack McBrayer, o kterém jsem ani nevěděla, že tam "hraje". Julie Andrews (Gruova máma) a Russell Brand (doktor Nefario) byli příjemný bonus.

Zdaleka největší plus filmu byli ale výše zmínění minions a maličká Agnes (Elsie Kate Fisher, "Look at that fluffy unicorn! He's so fluffy, I'm gonna die!"), která mě bavila ještě víc. Prostě hodně povedený animák, který si rozhodně hodlám užít častěji.