21. ledna 2011

Wild Target (2010)

Tony, come and see what happens if you don't clean your gun.

zdroj: imdb.com
IMDb. Jedna z nejlepších komedií za poslední dobu. Věděla jsem, že to bude bomba už od traileru, ale to nebylo nic proti tomu, jak jsem se zasmála, jakmile se to rozjelo. Mám sice trošičku problém, když v ději umírají zvířata (a hlavně pro mě neexistuje způsob, jak to udělat vtipně, ale může to být ještě horší, viz ten "vtip" s mrtvým psem v How to Lose Friends & Alienate People), ale dokonce i tomu jsem se od srdce zasmála. (Ano, stydím se.)

Děj je poměrně jednoduchý a trochu předvídatelný, ale to mi nezabránilo, abych se bavila od začátku do konce. Bill Nighy (Victor) byl jako vždycky naprosto ultimátní, užívala jsem si ho do poslední minuty (dala bych si klidně přídavek), a kdyby na mě měl někdy někdo nasadit nájemného vraha, tak ať je to prosím Victor Maynard. Emily Blunt a její Rose mě dostala svou garderóbou, ale i svým chováním, tyto typy postav si nehorázně užívám. Romance mezi ní a Victorem byla sice trochu narychlo a snad až drobátko umělá, ale pořád jsem byla radši, že tam byla, než kdyby tam nebyla.

Kdo mě překvapil byl Rupert Grint (Tony), vidět ho v neweasleyovské roli bylo docela osvěžující a skvěle do filmu zapadl; s Billem a Emily držel perfektně tempo. Dál cítím potřebu vypíchnout "Mother" Maynard (Eileen Atkins), která sice trochu zaváněla Psychem, ale v ději byla skvělý vyprošťovák, a smutného mafiána Ruperta Everetta, který měl na koncentraci hlášek ("Keep going. We're bigger.") příliš málo screentime a příliš mnoho vousů. Jako milé plus se objevil Gregor Fisher (Mike).

Jak jsem psala na začátku, pro mě jedna z nejlepších komedií poslední doby, nemůžu se dočkat, až si ji pustím znovu.