19. ledna 2011

Doubt (2008)

Every easy choice today will have its consequence tomorrow.

zdroj: imdb.com
IMDb. Ani už nevím, jestli to bylo to prostředí, obsazení, nebo časová osa, co mě na tom zaujalo, nicméně jsem se na to musela podívat, a vůbec jsem nelitovala. Jeden z nejzvláštnějších a nejzajímavějších filmů, co jsem za poslední dobu viděla.

Meryl Streep jako zapšklá sestra Aloysius, Philip Seymour Hoffman jako otec Flynn a Amy Adams jako sestra James byli prostě výborná volba. Meryl je Meryl, a nebudu opakovat, co jsem psala u Julie & Julia, což konečně platí i u Amy Adams, u které mě dostala její jemná mimika. Ta ženská je prostě hodně talentovaná, a krásná, a všechno.

Co se týče Philipa Seymoura Hoffmana, tak jestli mě v The Boat That Rocked posadil na zadek, tak tady mě z něj zvedl a znovu na něj posadil tak silně, že mě ještě teď bolí. Byl naprosto a nepřekonatelně skvělý a jsem moc ráda, že jsem ho konečně viděla v nějaké vážné roli.

Co se týče filmu samotného, nic tak nejasného, u čeho jsem skákala z názoru do názoru a udělala asi tisíc závěrů, z nichž ani jeden nakonec nepasoval, jsem dlouho neviděla - naposledy jsem to v menší míře zažila snad u Shutter Island. Důkazů je hodně málo, tvrzení jsou hodně silná, a je tisíc různých vysvětlení pro to, co se stalo, a i pro to, co otce Flynna nakonec "usvědčilo".

Prostě, ten film stojí za to, já u něj ani nedutala, každou minutu jsem si vychutnala, a když se na to podíváte, nakonec zjistíte, že je jen na vás, jestli budete věřit, nebo pochybovat.