18. ledna 2011

Julie & Julia (2009)

Your book is going to change the world.

zdroj: imdb.com
IMDb. Ačkoliv mám ráda jak Meryl Streep, tak Amy Adams, asi by mě nenapadlo se na ten film samotnou podívat. Jako už v pár předchozích případech mi to ale pustili ve škole a jako v pár předchozích případech jsem to konečně dokoukala až o rok později. Nicméně jsem ráda, že jsem to udělala.

Teď přijde ta část, kdy začnu dělat "aaaach, Meryl", ale když ono to nejde jinak. Potom, co jsem jako poslední relativně nedávno viděla The Devil Wears Prada, mě díky Julii zase dostalo, jak brilantní, přirozená a skvělá Meryl Streep (Julia) jako herečka - stačí jen tyhle dvě, Mirandu a Julii, porovnat a hned jsme doma.

Co se týče Amy Adams (Julie), byla jsem překvapená její image šedé myšky, její postava absolutně nerozptylovala vzhledem a k Meryl sedla výborně, vůbec se nebily a obě části filmu byly stejně hodnotné - jen mě mrzí, že se nesetkaly.

Dál musím vypíchnout Stanleyho Tucciho (Paul), kterého prostě miluju, Jane Lynch (Dorothy), která byla opět naprosto ultimátní a ještě mě nakonec donutí sjet její filmografii, Vanessu Ferlito (Cassie), která je moje guilty pleasure kdykoliv ji vidím, a Frances Sternhagen (Irma Rombauer).

Co se týče dějové linie, napřed mě trochu mrzelo, že se Julie a Julia takto minuly, ale byla jsem hrozně ráda, že tam nebyl žádný těžký umělý happy end, kdy si Julia přečte Juliein blok pořádně a vběhnou si do náruče. Takhle to bylo super a po skončení filmu jsem měla úsměv na tváři. Jo, povedené.