22. ledna 2011

Tropic Thunder (2008)

The most expensive war movie never made.

zdroj: imdb.com
IMDb. Dívala jsem se na to na dvakrát. Po těch výborných úvodních trailerech přijde studená sprcha samotného filmu, kterou jsem neustála, a dokoukala jsem to až dneska. A stále trvám na tom, že Satan's Alley je to nejlepší, s čím Tropic Thunder přišel. Can I haz this movie? Pwetty pleeeaaase?

Musím uznat, že stejně jako v případě The Men Who Stare at Goats jsem tak úplně nepochopila, o co šlo. Pokud to měla být parodie, byla dobrá, ale bylo tak trochu podivné, že na začátku a na konci se to jako parodie vůbec netvářilo. Jako by se ten film skládal ze svou složek a ty k sobě vůbec neladily.

Přiznávám ale, že jsem se zasmála, ne moc, ale pořád jsem se bavila, a to hlavně díky skvělému hereckému obsazení. Co se týče Bena Stillera (Tugg Speedman), většinu času stále nevím, co si o něm myslet, ale vždycky pobaví, Jack Black (Jeff Portnoy) trochu pootočil knoflíkem k "idiot on", ale jinak nemám námitky, do toho filmu to sedlo, Robert Downey Jr. (Kirk Lazarus) s modrýma očima a blond vlasy byl priceless, a taky Satan's Alley, že. Matthew McConaughey (Rick Peck) a jeho TiVo je zaručeně můj OTP. Nicka Nolteho (Four Leaf Tayback) ani Toma Cruisee (Les Grossman) jsem nepoznala - a já proč byla v pokušení na začátek napsat, že bez toho hňupa, co film financoval, a jeho tanečního extempore bych se obešla, to bylo patrně vtipné jen v momentě, když lidi ví, že je to Tom Cruise.

Když to tak shrnu, bez toho filmu bych se patrně obešla, a možná měli dát ty trailery až na konec, aby moc nezvedli laťku - i když málokdo by je pak asi viděl... ne, to bylo hnusný, beru zpět. (Ne, neberu, kecám.) Ale jako další ukázka toho, co dokáže RDJ, to byla dobrá zkušenost.