3. května 2011

You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010)

Sometimes the illusions work better than the medicine.

zdroj: imdb.com
IMDb. Popravdě řečeno, tentokrát mě Woody Allen trošičku zklamal. Celý film mi přišel trochu uzívaný, nepříjemně ukecaný (a mně málo co přijde ukecané nepříjemně) a popravdě vadilo mi, že při tolika otevřených příbězích se uzavřel jeden a to ještě příběh postavy, kterou bych zapálila a nechala hořet.

Tou hlavní postavou byla bohužel evidentně hlavní, Helena (Gemma Jones). Kdo mě naopak velmi bavil tím laskavým způsobem byl její (ex) manžel Alfie (sir Anthony Hopkins), který krásně sklidil, co (ne)zasel do Charmaine (Lucy Punch s geniálním přízvukem). Naomi Watts (Sally) jsem nepoznala i přesto, že sleduju snad všechny záznamy ohledně Flare Path, kterou bohužel nikdy neuvidím, ale nebyla špatná. Josh Brolin (Roy) mi nic neříká a Roy mě nebavil, mimoto mi bezvýchodnost jeho situace připomněla Match Point. Freida Pinto (Dia) byla krásná, Antonio Banderas (Greg) ruloval, a Anna Friel (Iris) byla krásná jako obvykle.

Celkově jako film nic moc, jednou asi stačilo - zasmála jsem se, ale ne tolik, a zase tak to můj náhled na věc neobohatilo, ALE hodně se líbilo, že měl film vypravěče (Zak Orth), evidentně jsem na ně trochu úchylná.