29. července 2011

Lost in Austen (2008)

Hear that sound? That's Jane Austen spinning in her grave like a cat in a tumble-dryer.


Episode 1 - Episode 2 - Episode 3 - Episode 4

zdroj: imdb.com
IMDb. Zase jednou věc, u které mi trvalo minimálně rok, než jsem se konečně podívala, částečně ze strachu, na co se vlastně podívám. Přivítala mě milá šílenost, ve které si milovnice Jane Austen Amanda Price (Jemima Rooper) vymění místo s Lizzie Bennet (Gemma Arterton) a všechno se totálně podělá.

Bingley (Tom Mison) je alkoholik, jeho sestra (Christina Cole) lesba, Wickham (Tom Riley) vlastně klaďák, Jane Bennet (Morven Christie) se provdá za Collinse (Guy Henry) je v této verzi ještě větší osel, než normálně, Darcy (Elliot Cowan) se podívá do současného Londýna, a vůbec, všechno je naprosto naopak. Nicméně je to výborně natočené; verze má skvělého pana Benneta (Hugh Bonneville), výbornou otravnou a na nervy jdoucí paní Bennet (Alex Kingston) a docela přesnou Lady Catherine (Lindsay Duncan).

Prostě, pro všechny milovníky Austen a hlavně Pride & Prejudice je tohle must-see. Je to tak skvěle napsané, natočené a zahrané, že vám nebude vadit, že Darcy nakonec neskončí s Lizzie, ale s Amandou, a že Lizzie odejde do současnosti. Protože ono to tak tak nějak v tomhle příběhu, kde jedna současná Londýňanka našla svého Darcyho, má být.