25. srpna 2011

Eyes Wide Shut (1999)

No dream is ever just a dream.

zdroj: imdb.com
IMDb. Další z filmových legend, která mě nenadchla tak, jak by asi měla. Nebo to možná bylo tím, že jsem nevěděla, co vlastně čekám. S tím, jaké věci vyhledávám, už mě to těžko mohlo šokovat, a měla jsem pocit, že při té stopáži a konzistenci přijdu o poslední zbytky mládí, než se něco stane. A nestalo.

Děj se hrozně táhl, byl prokládaný epizodkami, které tam vůbec nemusely být, protože absolutně ničemu dějově neprospěly a jen to natahovaly. Fakt, že celý film stál na Tomovi Cruiseovi (Bill Harford), byl poněkud nešťastný. Zase se mi potvrdilo, že je herecky hrozně přeceňovaný a na takto výraznou roli prostě průměr nestačil. Nicole Kidman (Alice Harford) naopak znovu potvrdila, že je bohyně, byla fantastická (a krásná) - její zpověď ohledně pomyslné nevěry byla přímo hypnotická.

V dalších roličkách potěšili Vinessa Shaw (Domino), Leelee Sobieski (Milichova dcera) a Alan Cumming (recepční v hotelu). Vizuálně byl film moc pěkný, aspoň se na něj dobře koukalo, když už mě zase tolik nebavil. Od Kubricka se odradit nenechám, ale silně se obrním, než se na něco od něj zase podívám.