9. srpna 2011

The Fighter (2010)

I'm the one who's fighting.

zdroj: imdb.com
IMDb. Tak dobře, nebudu dělat, že mě zajímá box, nebo ty věci kolem toho, chtěla jsem vědět, za co to má ty dva Oscary a za co dostala moje oblíbená Amy Adams nominaci. Upřímně nevím, proč Oscara místo toho dostala Melissa Leo (Alice), podle mě podaly s Amy vyrovnaný výkon, ale co budu řešit porotu, která ještě nedala Oscara Ralphovi Fiennesovi, že. (Břídilové.)

Překvapivě se z toho pro mě vyvinul dost koukatelný film o tom, že zůstat věrný rodině a zůstat věrný sám sobě nejsou tak docela stejné věci a že udělat kompromis opravdu vyžaduje stejně velkou snahu všech účastníků. Christiana Balea (Dicky) jsem měla problémy poznat, ale chápu, proč toho Oscara dostal, totálně zastínil zbytek obsazení. Mark Wahlberg (Micky) si vedl v Baleově stínu dobře. Výše zmíněná Amy Adams (Charlene) byla kouzelná (a má super prsa).

Zbytek herců jsem zatím nikde neviděla, ale celkově film pracoval skvěle a bavila jsem se u něj. Nebude to můj nejoblíbenější film, a znovu ho asi taky vidět nepotřebuji, ale jsem ráda, že jsem ho viděla, a ty Oscary si víceméně zasloužil. Víceméně.