6. srpna 2011

I'm Still Here (2010)

Life's a journey that goes around and around and the end is closest to the beginning.

zdroj: imdb.com
IMDb. Za prvé, to je velká, ale TAK velká úleva, že to Joaquin Phoenix hrál, že si to vůbec neumíte představit. Sledovat to a nevědět, že je to hoax, asi bych byla vyděšená k smrti od začátku do konce. Ale to jsem byla i tak - napřed šíleně vyplesklá, pak totálně zbořená smíchem, a pak jsem byla zase totálně vyplesklá, protože jsem zjistila, že mě Joaquin tím, co je schopný všechno zahrát a jak, asi nikdy nepřestane překvapovat.

Myslím, že se to jemu a Caseymu Affleckovi muselo zrodit v hlavě potom, co se ale hrozně zpukali, a zůstali zpukaní až do konce. Bylo neuvěřitelný, že Joaquin o své proměně přesvědčil i svoje nejbližší přátele, lidi, se kterými pracuje už věky, a celé svoje okolí, a všichni mu šli na ruku i přesto, že sem tam někdo pochyboval o tom, jestli je to skutečné. A onen bizarní rozhovor u Lettermana je už myslím legendární (škoda, že v tom filmu je jen kousek).

Chce to obrnit se, smířit se s tím, že to, co uvidíte, je hodně otevřené, hodně osobní (a to i přesto, že je to jen hra), a hodně, hodně explicitní. Těžko přijít na to, co bylo nahrané, a co bylo skutečné - co v lidech tahle "transformace" skutečně udělala. (A jestli se skutečně nemyl.) Prostě, I'm Still Here je fakt síla, znovu už na to nemám, a chci se hrozně moc podívat na něco s "normálním" Joaquinem. (Pro začátek na Lettermana po odhalení.)