26. srpna 2011

Machete (2010)

There's the law and there's what's right.

zdroj: imdb.com
IMDb. Ačkoli většina Rodriguezových filmů vypadá jako porno bez explicitního sexu (a minimálně návrháři kostýmů se tím přísně řídí), nějakým zvláštním způsobem mě pokaždé pobaví po celou stopáž a zanechá ve mně pocit spokojeného diváka i přes ty uťaté končetiny, rozťaté hlavy a skákání z patra do patra na čerstvých lidských střevech (seriously???).

Celý film mě bavil hlavně proto, že měl dobrou zápletku a celkově byl podbarvený takovou ironickou linkou, až jsem měla pocit, že se dívám na nějakou parodii, a myslím, že ten pocit byl vyvolán úmyslně, dobře s tím kontrastoval a výborně to barvil. Danny Trejo (Machete) byl prostě dokonalý a umírala jsem z toho, jak mu všechny skákaly do postele.

Jako dalšího musím zmínit Stevena Seagala (Rogelio Torrez), jehož nenávidím včetně jeho sračkoidních filmů, ale tady tak nějak nevadil, dokonce se na něj dalo koukat. Jessicu Albu (Sartana) dělají Rodriguezovy filmy snesitelnou a Michelle Rodriguez byla typicky hot. Lindsay Lohan (April) měla překvapivě malou roli na tu mediální masáž, která okolo toho byla, ale hádám, že to bylo, protože ukázala prsa. (Nic, co by svět ještě neviděl.)

Největším překvapením byl ale Robert De Niro (senátor John McLaughlin), kterého jsem tam skutečně nečekala, nicméně byl opět naprosto grandiózní a užila jsem si každého momentu jeho screentime. Celkově je Machete skvělá "rodriguezovka". Prostě povedené.