21. srpna 2011

The Crimson Petal and the White (2011)

My name is Sugar. I am what you would call a fallen woman, but I assure you I did not fall.
I was pushed.



Episode 1 - Episode 2 - Episode 3 - Episode 4

zdroj: imdb.com
IMDb. Jeden z nejlepších příběhů, které jsem za poslední dobu potkala. Má tak trochu atmosféru filmu Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, podobně bezútěšnou a špinavou, a je celkem drsný a bez postav, se kterými by se dalo opravdu ztotožnit; působí hrozně vzdáleně a cize, což je rys, který by historická fikce podle mě mít měla.

Přesto musí člověk hlavní postavu Sugar (famózní Romola Garai) milovat a její příběh doslova hltat přes to všechno, co prožila. William (Chris O'Dowd) byl člověk bez pevného charakteru, který si plně zasloužil, jak nakonec skončil, a příběh jeho ženy Agnes (Amanda Hale) byl doslova srdcervoucí.

Potěšila i Shirley Henderson, jejíž paní Fox nakonec příjemně překvapila, zaskočila Elizabeth Berrington (Lady Bridgelow), kterou jsem od Quills nikde neviděla, a samozřejmě největším zážitkem byla Gillian Anderson (Mrs. Castaway), téměř až k nepoznání, ale naprosto výborná.

Celkově myslím, že The Crimson Petal and the White je zážitek jak dějově, tak kostýmově, herecky a vizuálně. Prostě hodně, hodně povedené.