11. prosince 2011

Page Eight (2011)

Do not enter the yellow box unless your exit is clear.

zdroj: imdb.com
IMDb. Ralph Fiennes, Bill Nighy a Rachel Weisz v jednom filmu poprvé od The Constant Gardener? To jsem prostě musela vidět a musím se usmívat, jak se Bill a Ralph pěkně vystřídali v rolích hrdiny a zmetka. Dostala jsem chuť rovnou se na The Constant Gardener znovu podívat, což se možná stane, jelikož jsem to viděla hodně dávno na letním někdy v prvních vlnách mého běsnění po Ralphovi. (Moc se od těch dob nezměnilo.)

Film měl celkově moc pěkné obsazení. Kromě Billa (Johnny Worricker), Ralpha (Alec Beasley) a Rachel (Nancy Pierpan) se objevili Michael Gambon (Benedict Baron), Alice Krige (Emma Baron), Felicity Jones (Julianne Worricker) a Tom Hughes (Ralph Wilson), takže UK opět nabídlo to lepší, co má v zásobě.

Zápletka mě docela bavila, mám ráda tyhle temné odstíny politiky a vysokou hru zvlášť, když je takhle obsazená, nicméně že se to nakonec všechno stočilo na víceméně lávstory, to mě trochu zklamalo. Líbilo se mi ale, jak to skončilo - nic přeslazeného, nic násilně tragického. Prostě fajn film, který ale asi ani znovu vidět nepotřebuji.