11. prosince 2011

New York Stories (1989)

You wake up one day, and suddenly you're out of love.

zdroj: imdb.com
IDMb. A jsme zase zpátky u mé lásky k segmentovným filmům, která se nevzdává, neustává a vždycky mě donutí vyškrábnout něco nového. New York Stories mě zaujaly New Yorkem a výběrem autorů oněch segmentů. Základní, docela minimalistické premisy příběhů vypadaly taky docela dobře.

Life Lessons (napsal Richard Price, režíroval Martin Scorsese) si s tou jednoduchou zápletkou moc neporadily. Mezi Nickem Noltem (Lionel Dobie) a Rosannou Arquette (Paulette) nebyla žádná chemie, takže jediné, co jsem si skutečně užila, byl Steve Buscemi (Gregory Stark) jako playboy, jen ta představa je naprosto epická, zcela vážné provedení mě málem zabilo. (Neberte mě špatně, miluju Stevaa Buscemiho jako herce, ale asi by se nikdy nestalo, že by mi zlomil srdce, nebo mi z něj zvlhly kalhotky.)

Life without Zoe (napsali Francis & Sofia Coppola, režíroval Francis Ford Coppola) byl opět poměrně jednoduchý příběh, ale sladký, docela bavil, navíc Heather McComb (Zoe) byla nádherně přirozená. Adrien Brody (Mel) taktéž potěšil a celkově to bylo milé, optimistické a vůbec.

Oedipus Wrecks (napsal a režíroval Woody Allen) bylo typicky allenovsky zpracované a musím říct, že jsem se výborně bavila, od Woodyho (Sheldon) typického stylu hraní přes humorný element matky Sadie (Mae Questel) až ke skvěle užitému Sing, Sing, Sing (With a Swing). Patrně obligatorní Mia Farrow (Lisa) potěšila, jak už jsem psala dřív, dobře se mi na ni dívá.

Celkově myslím, že to byl vyvážený a povedený segmentový film, nenudila jsem se, ale asi bych ho nepotřebovala vidět znovu - možná ten poslední segment k pobavení.