12. prosince 2011

Unknown (2011)

Ask enough questions and a man who is lying will eventually change his story. But the man who tells the truth cannot change his, however unlikely his story sounds.

zdroj: imdb.com
IMDb. Unknown jsem napřed zahlédla, pak přešla, a pak mi byl doporučen, tak jsem se na něj podívala. Ačkoli mi to chvílemi připomínalo Frantic, skončilo to trochu víc podle mých představ a docela jsem se bavila.

Liam Neeson (Martin) válel jako mladík, byly tam výborné rvačky a bojové scény, fakt jsem mrkala, jak to ovládl. (A Qui-Gon žije!) Diane Kruger (Gina) se u mě úplně vykoupila, byla fajn. Zato January Jones (Liz) nepřekvapila, ani nepotěšila. Přijde mi, že neustále hraje to samo jen s rozdílnou výškou inteligence, a nebo neumí hrát jinak. Tak či tak, tady aspoň její postava dostala konec, který jsem jí přála.

Celkově to byl povedený akční film s docela dobrou pointou, držel v napětí a ačkoli zápletka jako taková ve mně i přes ten element ztráty vlastní identity mrazení nevyvolala, atmosféra ucintaného Berlína mi způsobila určitou úzkost.