12. prosince 2011

Boardwalk Empire: Season 2

| Season 1 | Season 2 | Season 3 | Season 4 |
_______


2.01 21 - 2.02 Ourselves Alone - 2.03 A Dangerous Maid - 2.04 What Does the Bee Do? - 2.05 Gimcrack and Bunkum - 2.06 The Age of Reason - 2.07 Peg of Old - 2.08 Two Boats and a Lifeguard - 2.09 Battle of the Century - 2.10 Georgia Peaches - 2.11 Under God's Power She Flourishes - 2.12 To the Lost

zdroj: imdb.com
Přiznávám, že už jsem si moc nepamatovala, jak končila minulá řada, ale úvodní díl mě celkem rychle dostal do formy, a druhou řadu jsem si užívala stejně, jako tu první. Boardwalk Empire je prostě jeden z mála seriálů, které neztrácí dech a u kterých člověka ani nenapadne řešit, jestli je to horší, nebo lepší.

K postavám jsem přistupovala tak, jak jsem je poznala v první řadě, a sledovala jejich vývoj. Nakolik byla situace s Van Aldenem (Michael Shannon) a Lucy (Paz de la Huerta) - i Van Alden samotný - slibná, nakonec se z toho ukázala celkem nudná a otravná linie. Stejně tak Angela Darmody (Aleksa Palladino), která byla hodně zajímavě napsaná, dostala dost málo prostoru a nakonec skončila, jak skončila, RIP. Do kolonky naprosto nestravitelných se pro mě přesunula Gillian Darmody (Gretchen Mol), kterou bych ráda viděla na marách, a za svou asi nejoblíbenější postavu musím označit Richarda Harrowa (Jack Huston), který měl v první půli pár výborných linií, v té druhé ale zase hrál jen druhé housle. Linie Elie (Shea Whigham) se mi taky líbila.

Z nových postav mě velmi překvapili Esther Randolph (Julianne Nicholson), hodně zajímavou a silnou ženskou postavou, která tam zatím chyběla. A nesmím zapomenout na Owena Slatera (Charlie Cox), který mě silně bral hned od začátku a tvořil výborného protivníka pro Jimmyho Richarda.

Ze zápletek se přiznám bez mučení, že mě ani tak nebrala Nuckyho (Steve Buscemi) žaloba a legální problémy, jako spíš jeho souboj titánů s Jimmym (Michael Pitt), jehož vývoj postavy se mi hodně líbil, ačkoli pořád zvedám ruku pro Nuckyho. "Malá" dramata Margaret (Kelly Macdonald) mě bavila hlavně proto, že si neuvěřitelně užívám, co Kelly umí, nominace na Emmy a Zlatý glóbus za minulou řadu si skutečně zasloužila a za tuto by je měla dostat taky, i když samotná cena by byla mnohem lepší.

Finále řady bylo o dost klidnější, než jsem očekávala, že bude. Že se Jimmy vrátil k Nuckymu mě nepřekvapilo, stejně tak, že i Eli (Shea Whigham) k bratrovi taky přilezl. V tomto ohledu nejde Nuckyho nemilovat - zarazte ho, jak hluboko chcete, on stejně zase vstane a vrazí vám jednu zpátky. Přesto mě ale koncem nepotěšil - měl odpravit jinýho Darmodyovic, stejně to všechno spískala svou "výchovou". Nechci vidět, co vyroste z chudáka Jimmyho syna. A zajímalo by mě, čeho se dočkáme ve třetí řadě.